Balanç del primer any del Pla Barcelona Fàcil

El balanç del primer any del Pla Barcelona Fàcil, amb un horitzó de cinc anys, calcula un assoliment del 25,8% dels objectius previstos, amb fites destacades com l’adhesió de l’Ajuntament a la finestreta única empresarial (FUE) per a la digitalització de processos i la creació de les oficines 22@ i la Barcelona International Welcome Desk, per atendre i donar suport ràpid a iniciatives de talent i inversions.

14/07/2022 13:54 h

Ajuntament de Barcelona

El Pla Barcelona Fàcil té com a objectiu que els tràmits i els recursos per a la creació d’empreses siguin òptims, ràpids i eficients i, alhora, que la ciutadania percebi la interacció amb l’Ajuntament d’una manera més propera, accessible i eficaç. Comprèn 27 iniciatives en cinc àmbits d’actuació: organitzatiu, operatiu, de sistemes, normatiu i comunicatiu.

En el primer any d’activitat del pla s’han engegat les principals línies d’actuació en tots els àmbits:

  • Informació accessible: contingut més comunicatiu amb la ciutadania, millora de l’Oficina Virtual de Tràmits i optimització dels posicionaments web.
  • Regulació i normativa: desenvolupament d’aplicacions digitals per simplificar la consulta prèvia i la tramitació dels inicis d’activitat, modificació de l’ordenança municipal OMAIIA i enfortiment de la coordinació de l’Oficina d’Atenció a les Empreses (OAE) amb els districtes.
  • Legislació: impuls per fomentar les iniciatives empresarials, a través de la Llei d’empreses emergents o de start-ups i la Llei “Crea y crece”. Es preveu que totes dues lleis s’aprovin durant el darrer trimestre d’aquest any.
  • Coherència i homogeneïtat de criteris per obrir una activitat econòmica: flexibilització de l’inici d’activitats d’alt impacte, a través d’instruments de coordinació que faciliten la instal·lació de projectes empresarials.

En els propers quatre anys s’executaran la resta d’iniciatives del pla. En concret, el 2023 s’activaran línies de treball com la integració d’eActivitats a la FUE, la millora de l’ús de l’anglès als diferents espais d’atenció i l’homogeneïtzació dels criteris per posar en marxa els negocis als diferents districtes de la ciutat.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades