El projecte Comunicontent guanya la 17a edició del programa Creamedia

La productora de pòdcasts corporatius Comunicontent ha guanyat el primer premi de la 17a edició del programa Creamedia, un guardó dotat amb 5.000 euros. La iniciativa de Barcelona Activa ha atorgat el segon premi, valorat en 1.500 euros, a Kukis Music, una plataforma pedagògica que integra continguts d’educació musical per a infants d’educació infantil i primària.

05/04/2022 19:45 h

Ajuntament de Barcelona

Amb aquesta aportació, Barcelona Activa contribueix al desenvolupament del projecte Comunicontent, focalitzat en els pòdcasts per a empreses com a eina de creació de continguts dins de les estratègies de màrqueting. La productora abasta tot el procés d’implementació, des de la idea fins a la producció i difusió a les xarxes dels pòdcasts.

Per la seva banda, el premi per a Kukis Music, de Glòria Mitjana, inclou una mentoria —atorgada per l’Institut Català d’Empreses Culturals (ICEC)— per al projecte de biblioteca digital amb cançons i recursos pedagògics dirigits a educació infantil i primària, que disposa d’un fons de 450 cançons i recursos didàctics organitzats per edats i àrees.

Dotze projectes han format part del programa, i Gorilla Games i Barri Media Lab han quedat finalistes. El primer és un estudi de jocs d’especialistes i de guerra 100% digital que aposta per la producció additiva (impressió en 3D), i el segon és una acadèmia amb una oferta de tallers de fotografia, audiovisuals, escriptura creativa i producció de pòdcasts.

El programa Creamedia, de sis mesos de durada, ofereix recursos de lideratge, digitalització i connectivitat i accés a l’espai de cotreball creatiu de la Incubadora Almogàvers. També s’han treballat aspectes d’emprenedoria, l’àmbit jurídic i fiscal, el model de negoci, el pla de màrqueting i el pla econòmic i financer. En total els 12 projectes han disposat de 25 hores de treball del model de negoci al Bootcamp, 78 hores de formació, en línia i presencials, i 8 hores de tutoria per projecte, i han pogut gaudir durant tota la durada del programa (180 dies) del nou espai de treball de la incubadora.

Creamedia

Creamedia és un programa de Barcelona Activa dissenyat per impulsar les indústries creatives des del suport a l’emprenedoria i la creació d’empreses. Va començar fa més de deu anys i els últims cinc anys ha posat l’accent en la digitalització amb accions i acompanyaments específics als projectes i oferint un espai per a les empreses a la Incubadora Almogàvers (al districte 22@). En les 16 edicions anteriors hi han participat un total de 272 projectes, i en les darreres edicions al voltant del 70% de les iniciatives s’han constituït com a empreses.

El programa 2021-2022 de Creamedia ha estat fruit de l’esforç conjunt de Barcelona Activa amb l’Institut Català de les Empreses Culturals, la Fundació Catalunya Cultura, Productors Audiovisuals de Catalunya (PAC) i la Fundació Carulla.

Etiquetes associades a la notícia