Fira Barcelona s’afegeix al Compromís Biosphere

Fira Barcelona s’afegeix al Compromís per a la Sostenibilitat Turística Barcelona Biosphere, que acredita les bones pràctiques dels establiments turístics en la gestió responsable i respectuosa amb el medi, la cultura, les condicions laborals, l’equitat de gènere i el retorn social i econòmic.

02/11/2019 10:22 h

Ajuntament de Barcelona

L’adhesió de Fira Barcelona suposa un reforç del projecte perquè es tracta d’una de les organitzacions firals més importants d’Europa i líder a Espanya, sobretot en el sector dels salons professionals i industrials. Anualment ofereix 150 esdeveniments firals i congressos diversos, que reuneixen més de 30.000 empreses, directes i representades, i reben 2,5 milions de visitants de 200 països i territoris.

Des que es va presentar el Compromís Barcelona Biosphere, el març del 2019, ja hi ha prop de dos-cents organismes i empreses que disposen del distintiu o que han començat el procés per obtenir-lo.

Les empreses reben formació, acompanyament i assessorament personalitzat durant tot el procés, que se centra en cinc eixos de treball: l’impacte ambiental, les condicions laborals, l’equitat de gènere, la cultura i el retorn social i econòmic.

La certificació s’adreça a empreses turístiques de tot tipus: agències de viatges, allotjaments turístics, comerços minoristes, guies turístics, empreses organitzadores d’esdeveniments MICE, museus o espais visitables, oficines d’informació turística, palaus de congressos i convencions, restaurants, empreses de transport turístic, organitzadors d’experiències, platges o associacions professionals.

El projecte es finança amb l’impost d’estades en establiments turístics, per la qual cosa no representa cap cost per a les empreses participants, i s’impulsa en col·laboració amb la Cambra de Comerç de Barcelona, Turisme de Barcelona i l’Institut de Turisme Responsable.

L’adhesió al distintiu suposa també la incorporació automàtica a la xarxa d’entitats que integren el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat, que ja aplega més de mil entitats de diversos àmbits, com comerços, escoles, associacions i empreses.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades