Gairebé la meitat dels turistes de Barcelona repeteixen la visita

El 46,4% dels visitants de la ciutat de Barcelona són repetidors. L’últim estudi de l’Observatori de Turisme de Barcelona mostra una xifra de repetitivitat lleugerament més alta, fins al 47,7%, quan s’analitzen els turistes de la Destinació Barcelona, que és la suma de les comarques i la capital.

07/12/2019 10:37 h

Ajuntament de Barcelona

L’informe destaca la importància de les fires i els congressos a la ciutat, que contribueixen a atraure nous visitants. De fet, el 14% dels qui venen a Barcelona per primera vegada ho fan per motius de feina, i una de cada tres d’aquestes persones repeteixen la destinació per raons professionals.

Els turistes que més repeteixen la visita a Barcelona són de nacionalitat espanyola, britànica i francesa, però també n’hi ha de països més llunyans, com els Estats Units (4,9%). En general, la despesa diària dels turistes augmenta cada vegada que repeteixen l’estada a Barcelona i passa dels 77,89 euros de mitjana en la primera visita als 89,29 euros en la cinquena.

Els turistes repetidors tornen a la Destinació Barcelona atrets sobretot per la cultura i l’arquitectura, però també per l’oferta d’entreteniment i el caràcter i l’amabilitat de la gent. A partir de la segona visita, els turistes busquen descobrir noves experiències fora del circuit més icònic i visitar espais desconeguts, més enllà dels monuments turístics principals. Això obre un espai d’oportunitat al sector i les institucions de descentralitzar el turisme, com manifesta el regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé: “El turisme repetidor ens permet donar una visió de la ciutat molt més àmplia i explicar millor les activitats culturals i d’oci, l’oferta gastronòmica i els destins que estan més apartats del centre.”

Etiquetes associades a la notícia