L’acceleradora BCN Health Booster engega motors per promoure la innovació en salut

El BCN Health Booster és el nou programa de creixement empresarial impulsat juntament amb el Parc Científic de Barcelona. La iniciativa, de la qual es beneficiaran onze empreses, vol promoure la innovació en salut i el retorn a la societat de la inversió en recerca, i s’emmarca en el pla Barcelona Ciència.

24/11/2021 16:22 h

Ajuntament de Barcelona

Durant els tres anys vinents i a partir del gener del 2022, les empreses seleccionades per participar en el BCN Health Booster tindran accés bonificat al nou laboratori del Parc Científic de Barcelona, un ecosistema referent a Europa en innovació científica, tecnològica i empresarial en ciències de la vida i la salut. A més, rebran formació, mentoria i assessorament gratuïts del Biocat.

Empreses emergents i derivades de centres de recerca d’excel·lència

Del total de dinou candidatures el comitè de persones expertes n’ha seleccionat onze tenint en compte les que tenen millors perspectives de viabilitat tècnica i econòmica, un equip motor amb experiència i més possibilitats d’impacte social.

Cinc de les empreses triades són derivades de centres de recerca d’excel·lència: Aptadel Therapeutics (Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge, IDIBELL), Ona Therapeutics i Nuage Therapeutics (IRB Barcelona), OneChain Immunotherapeutic (Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras) i MiMARK Diagnostics (Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca).

Les sis empreses restants són projectes emergents i innovadors dins de l’àmbit de la salut: Artificial Nature, Bioliquid Innovative Genetics, Deepull Diagnostics, GAT Biosciences, GAT Therapeutics i Oncoheroes Biosciences.

El càncer, objecte d’investigació principal

De les onze empreses participants en el BCN Health Booster, set es troben en fase de descobriment de productes terapèutics, tres treballen en el desenvolupament d’eines de diagnòstic de diferents malalties i una en el disseny de biomaterials per al sector de la salut.

Més de la meitat de les empreses que participaran en l’acceleradora (64%) treballen en el camp oncològic, ja sigui per trobar solucions de tractament o per a la detecció precoç del càncer. La resta desenvolupen productes per a la detecció de malalties infeccioses, sistemes d’alliberament de fàrmacs per a malalties cròniques i descobriment de fàrmacs per a diferents malalties fibròtiques.

 

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades