Les empreses de tecnologia profunda es troben a Barcelona

Els dies 28 i 29 de novembre té lloc al Palau de Congressos de Fira de Barcelona, per segon any consecutiu, el Barcelona Deep Tech Summit (BDTS). S’hi abordaran les últimes tendències i les oportunitats d’inversió en àmbits com la transició energètica, la digitalització de la indústria, la connectivitat o la biomedicina.

28/11/2023 12:39 h

Ajuntament de Barcelona

El Barcelona Deep Tech Summit 2023, on es reuneixen empreses emergents, universitats, inversors especialitzats, institucions i experts per exposar i accelerar l’accés al mercat de les iniciatives de tecnologia profunda, oferirà nombroses activitats com ponències, panels, entrevistes, debats, tallers i premis.

L’eix central del congrés és poder connectar la tecnologia de més valor amb inversors especialitzats, que puguin comprendre la importància del sector i aportar-hi fons per accelerar l’arribada de les solucions al mercat. Per afavorir-ho, s’organitzaran diverses activitats, com l’Investment Forum, on un grup seleccionat d’empreses emergents en fase inicial i d’alt potencial tindran l’oportunitat de fer una presentació davant d’inversors especialitzats, o l’Open Innovation Challenge, on empreses emergents i grups de recerca de tecnologia avançada connectaran en sessions individuals amb empreses que busquen solucions innovadores.

A Catalunya hi ha prop de 300 empreses emergents que treballen en tecnologia profunda, facturen més de 125 milions d’euros i tenen 1.700 treballadors altament qualificats, que es dediquen, sobretot, a la biotecnologia (40%), la intel·ligència artificial (23%), la robòtica (8,6%) i la fotònica (5,9%).

L’esdeveniment està organitzat a través de Barcelona Activa i cinc universitats: UB, UOC, UPF, UAB i UPC, i coorganitzat per la Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ i del Departament de Recerca i Universitats.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia