Un milió d’euros per a la recerca i la innovació per apropar la ciència a la ciutadania

El conveni de col·laboració signat avui amb la Fundació La Caixa té l’objectiu d’afavorir la participació de la comunitat científica, la societat civil i la ciutadania en iniciatives de recerca i innovació que millorin la qualitat de vida de les persones. Aquesta iniciativa anirà acompanyada d’una convocatòria municipal de subvencions amb una dotació econòmica d’un milió d’euros per a projectes de recerca que presentin solucions innovadores en els àmbits de l’envelliment i la qualitat de vida, la mobilitat i la protecció del medi ambient.

22/01/2019 12:54 h

Ajuntament de Barcelona

L’acord recull tres grans línies d’actuació. En primer lloc, la creació del Barcelona – La Caixa Living Lab, un nou programa que vol esdevenir un punt de trobada entre la ciutadania, investigadors i la societat civil per desenvolupar i validar d’una manera conjunta tecnologies, productes i serveis que millorin la qualitat de vida dels barcelonins i barcelonines.

En segon lloc, la convocatòria municipal de subvencions per a projectes de ciència, recerca i innovació, que té per objectiu trobar solucions innovadores als reptes globals de les grans ciutats. Es pretén, alhora, incorporar la transformació tecnològica en l’atenció a la ciutadania i millorar la cooperació entre les entitats de recerca, les empreses i la societat civil.

En tercer lloc, l’impuls de la Ciutadella del Coneixement, un projecte acadèmic i científic endegat amb la col·laboració de les universitats de la ciutat per consolidar Barcelona com un nucli de recerca internacional.

Pla Barcelona Ciència

Aquest conveni s’emmarca en el Pla Barcelona Ciència, una iniciativa municipal concebuda per potenciar l’ecosistema de la innovació i la recerca conjuntament amb la comunitat científica, empresarial, acadèmica i la ciutadania.

En aquest sentit, ja s’han posat en marxa algunes actuacions, com ara la convocatòria del primer Premi Europeu Barcelona Hipàtia, pensat per contribuir a la visibilitat de la ciència, que es lliurarà el 5 de febrer al Saló de Cent.

Més informació

Notícies relacionades