Cap de setmana: Santa Eulàlia, vespres d’hivern a la UB i la Mitja Marató

Aquest cap de setmana a Barcelona hi ha festa grossa! Per Santa Eulàlia, copatrona de Barcelona, la cultura popular d’arrel tradicional surt al carrer per celebrar la Festa Major d’Hivern. Gegants i gegantes, dracs, diables, balls tradicionals, l’Àliga, la gegantona Laia, castells… Divendres al vespre, al paranimf de la Universitat de Barcelona (UB) tindrà lloc una nova sessió del cicle de concerts Els Vespres d’Hivern, que donen visibilitat a les propostes emergents més atractives del panorama actual. Diumenge al matí, una prova esportiva clàssica, la Mitja Marató de Barcelona, tornarà a omplir la ciutat d’esportistes.

06/02/2019 16:05 h

Ajuntament de Barcelona

Connecteu-vos al web del Cap de Setmana!

Les festes de Santa Eulàlia 2019 arriben farcides d’actes de cultura popular. Divendres, a les 20.00 hores, se celebraran els Protocols de l’Àliga, que sortiran de la plaça de Sant Jaume i acabaran el recorregut a l’interior de la basílica de Santa Maria del Mar. Per a dissabte al matí està prevista la XVI Trobada Sardanista Infantil, la XV Trobada de Gegantons i d’altres elements de les escoles i de les colles barcelonines i una diada bastonera.

Dissabte, a les 18.15 hores, tindrà lloc el correfoc dels petits diables i les bèsties petites, que donarà pas, dues hores després, al correfoc de Santa Eulàlia. A les 21.00 hores, l’Esbart Ciutat Comtal presentarà per setè any consecutiu Eulàlia, un espectacle de música i dansa que es representa a l’interior de la catedral. El mateix dia se celebrarà la Laia Jove, un seguit d’activitats per a infants i joves que reivindiquen el valor dels moviments associatius juvenils.

Diumenge serà també un dia ple de cultura popular. La festa començarà d’hora, a les 8.00 hores, amb la matinada de grallers, i continuarà amb la moixiganga i les figures humanes que aixequen els Falcons de Barcelona. També hi haurà una trobada de gegants a Ciutat Vella, i a les 11.00 hores les colles castelleres de Barcelona, Sants, la Vila de Gràcia, el Poble-sec, la Sagrada Família, Sarrià i la Jove de Barcelona es congregaran a la plaça de Sant Jaume per fer-hi castells.

Diumenge al migdia tindrà lloc, a la plaça de Catalunya, una desfilada musical, mentre que a l’avinguda de la Catedral se celebrarà la XVI Mostra d’Esbarts Dansaires Infantils i Juvenils. La Festa Major d’Hivern continuarà el dimarts 12 de febrer. Paral·lelament la ciutat celebra el centenari dels Gegants Nous de la Casa de la Caritat, que coincideix amb les celebracions dels 160 anys dels Gegants Vells. Tots aquests gegants es poden veure exposats al Palau de la Virreina. Consulteu el programa d’activitats de Santa Eulàlia 2019 aquí.

Propostes musicals al paranimf de la UB

Divendres, 8 de febrer, a les 20.00 hores s’oferirà al paranimf de la UB una nova sessió del cicle de concerts Els Vespres d’Hivern, que donen visibilitat a noves tendències musicals. Aquesta vegada serà el torn de Marta Cascales Alimbau, pianista i compositora de formació clàssica. L’artista presentarà el seu primer treball, Light-house, acompanyada en directe de la violinista Mireia Vila i la violoncel·lista Irene Labrador. Consulteu-ne tota la programació aquí.

Cursa de mitja distància i solidària

Diumenge, a partir de les 8.45 hores, tindrà lloc una prova esportiva clàssica: la Mitja Marató de Barcelona, que tindrà la sortida i l’arribada al passeig de Pujades. El recorregut passarà pel passeig de Picasso, l’avinguda del Paral·lel, la Gran Via, el passeig de Sant Joan, el carrer de Pallars, l’avinguda Diagonal, el carrer de la Selva i el Port Olímpic. Les corredores i els corredors tenen l’opció de fer una aportació a una causa solidària a través d’una plataforma de finançament col·lectiu. Si ho fan, participaran en la cursa portant un dorsal solidari.