Gairebé 300 entitats, homologades com organitzadores d'esport extraescolar

12/02/2018 17:13 h

Institut Barcelona Esports

El mes de setembre, coincidint amb l’inici del curs escolar, des de l’Institut Barcelona Esports (IBE) vam presentar el curs esportiu escolar 17-18 fora de l’horari escolar. L’objectiu del projecte que impulsem és afavorir la pràctica de l’activitat esportiva dels joves, especialment dels integrants d’unitats familiars amb rendes baixes. Per accedir a les subvencions, cal ser una entitat homologada per l’IBE.

El dilluns, 12 de febrer, 291 entitats de la ciutat, van rebre el certificat que les homologa com organitzadores d’esport extraescolar, d’acord amb el programa municipal que oferta el conjunt de places disponibles per a les famílies. L’homologació permet establir uns criteris mínims i estàndars de qualitat, tant pel que fa a l’oferta com en relació a les titulacions de monitors i monitores, ratios dels grups, etc.

En aquest sentit, Marta Carranza, comissionada d’Esports, va ser l’encarregada d’entregar els certificats i d’obrir l’acte: “sou un col·lectiu imprescindible per a l’esport de la ciutat. Seguirem treballant, conjuntament, per un esport de qualitat”, va explicar Carranza a les entitats, i va afegir que, des de l’Institut Barcelona Esports “seguim apostant per l’accés universal a l’esport. Per això vam iniciar aquest procés. El binomi esport-educació és fonamental”.

Amb això, es pretén estimular les entitats organitzadores homologades d’esport en edat escolar perquè millorin la qualitat de la seva organització i l’orientació educativa de l’oferta d’activitats. És una manera de promocionar l’esport escolar per a tothom i amb projectes com aquest volem que cap nen i nena es quedi sense poder practicar esport a l’escolar, en aquest cas en horari extralectiu. En total, posem a disposició de les famílies i entitats 6 milions d’euros en ajuts.