Més beques per a activitats esportives extraescolars

Amb l’objectiu de fer assequible la pràctica esportiva a tothom, l’Ajuntament de Barcelona ha incrementat l’aportació econòmica i aquest any ha destinat prop de quatre milions d’euros al programa de beques per a activitats esportives. Enguany s’han concedit 15.365 beques, un 10,3% més que l’any passat.

18/12/2022 10:52 h

Ajuntament de Barcelona

Per districtes, Ciutat Vella ha estat el districte on més beques s’han concedit en relació amb el total d’infants i joves que hi viuen. El programa ha beneficiat un 13,4% dels infants i joves del districte. En segon lloc, hi ha Nou Barris, on se n’ha beneficiat un 11,4% dels infants i joves. Per gènere, la majoria dels beneficiaris han estat nens i joves (62,3%). El programa de beques també busca fomentar l’esport inclusiu, i aquest any s’han atorgat 595 beques a infants i joves amb diversitat funcional, un 3,9% dels ajuts.

En què consisteixen les beques per a activitats esportives?

Hi ha tres tipus d’ajudes que atorga l’Institut Barcelona Esports (IBE). Segons les rendes familiars, se subvenciona entre un 30% i un 90% del preu de l’activitat. De mitjana, l’ajut per a cada infant o jove beneficiat és de 259,58 euros.

Setena edició del programa de beques per al foment de l’esport

El programa de beques per fomentar la pràctica esportiva entre infants i joves es va posar en marxa el curs 2014-2015, i l’aportació econòmica i el nombre de beques ha augmentat durant els anys, de 3.278 beques a les 15.365 d’aquest curs, i d’una aportació econòmica que inicialment va ser de 600.000 euros fins als prop de 4 milions d’euros d’enguany.

Etiquetes associades a la notícia