La Cursa dels Nassos, la millor cursa femenina del món del 2023

La Cursa dels Nassos de Barcelona ha estat considerada la millor cursa femenina del món del 2023 per l’Associació Internacional de Federacions d’Atletisme World Athletics.

18/01/2024 16:02 h

Ajuntament de Barcelona

En aquesta tradicional competició, que va celebrar la 25a edició el 31 de desembre, hi han participat durant els darrers anys grans estrelles internacionals que han portat la prova de 5 quilòmetres al més alt nivell.

En l’última edició, l’atleta kenyana Beatrice Chebet va batre el rècord del món d’aquesta distància en cursa femenina, amb un temps de 14 minuts i 13 segons. Amb ella, també van aconseguir superar la millor marca establerta fins a aquell moment les tres següents classificades: Ejgayehu Taye Haylu (14 min 21 s), Lilian Kasait (14 min 26 s) i Joy Cheptoyek (14 min 28 s).

Aquest reconeixement de l’Associació Internacional de Federacions d’Atletisme World Athletics ratifica la voluntat de Barcelona de ser una ciutat que aposta per l’esport femení.

La Cursa dels Nassos és una de les curses més populars i una de les competicions en ruta més importants a escala internacional. Barcelona ha treballat edició rere edició per oferir un circuit urbà molt ràpid i amb tots els requisits tècnics perquè els i les atletes puguin fer els millors temps possibles.

Aquesta 25a edició ha tornat a ser un èxit, tant en participació com en esportivitat i marques. En edicions anteriors ja s’havien assolit altres rècords del món, com l’any 2021, quan es van batre les marques femenines i masculines de 5 quilòmetres en cursa mixta (Ejgayehu Taye, amb 14 min 19 s, i Berihu Aregawi, amb 12 min 50 s).

Més informació

Etiquetes associades a la notícia