Totes les platges seran sense fum i més accessibles

La temporada de bany 2022, que comença aquest divendres, 9 d’abril, allibera de fum totes les platges de la ciutat, que guanyaran en accessibilitat gràcies, entre d’altres mesures, a l’ampliació del servei de bany, que s’equipara amb la resta de serveis de la campanya de bany, com el socorrisme o el manteniment.

08/04/2022 12:51 h

Ajuntament de Barcelona

La bona rebuda de la prova pilot de platges sense fum realitzada l’any passat a quatre platges de la ciutat, que va ser valorada per la ciutadania amb una nota de 8,2 punts sobre 10 i va suposar una reducció important de les burilles —altament contaminants— abandonades a la sorra, ha impulsat l’ampliació de la prohibició de fumar a la sorra a les deu platges del litoral barceloní. La mesura busca facilitar llocs de convivència més saludables, amb menys residus i respectuosos amb el medi ambient.

La temporada de bany, que comença aquest dissabte, 9 d’abril, i s’acaba el diumenge 25 de setembre, es divideix en dues fases:

  • Temporada mitjana: del 9 al 18 d’abril, tots els caps de setmana d’abril i maig i del 12 al 25 de setembre, s’obren al públic tots els equipaments destinats a salvament i socorrisme de les platges, de 10.30 a 18.30 hores, i s’activen gran part dels serveis del litoral.
  • Temporada alta: del 28 de maig a l’11 de setembre s’activen la resta de serveis en horari extensiu i s’amplia l’horari d’atenció al públic en tots els locals fins a les 19.30 hores.

Millores en els serveis

Amb l’objectiu de fer unes platges més inclusives, enguany el servei de bany assistit s’equipara amb la resta de serveis de la campanya de bany, com el socorrisme i el manteniment, i s’estén a totes les platges. A més, s’hi incorporen diverses infraestructures, com una cadira hidràulica, una pèrgola a cada punt de bany per dotar-los de zones d’ombra, un servei de WC a la Nova Icària i un canviador inclusiu a la platja de Sant Miquel. També es millora la senyalització de totes les platges afegint-hi informació sobre els punts de bany inclusius i indicant-ne la prioritat absoluta.

La platja de Llevant també es fa més accessible amb l’obertura d’un accés directe des de la zona superior del passeig marítim, gràcies a unes escales i unes passeres que aprofiten la morfologia de l’espigó.

Les platges de Barcelona disposen d’un servei de salvament i socorrisme que inclou 80 socorristes i 21 torres de vigilància (que s’hi aniran instal·lant progressivament), i estan equipades amb lavabos públics, dutxes i guinguetes, oberts de 10.30 a 18.30 hores durant la temporada mitjana i fins a les 21.00 hores durant la temporada alta.

Notícies relacionades