Trenta anys de la celebració de Barcelona 92

Dijous, 21 de juliol, es commemoraran els 30 anys dels Jocs Olímpics amb un mapatge a la façana de l’Ajuntament i un acte institucional per reconèixer la implicació del voluntariat, que va fer possible l’èxit de l’esdeveniment olímpic, i per mostrar el talent esportiu de la ciutat i el relleu generacional d’atletes que hi ha hagut en aquestes tres dècades.

17/07/2022 11:19 h

Ajuntament de Barcelona

El contingut narratiu d’aquest espectacle audiovisual girarà entorn de la transformació de la ciutat, des de l’anunci del 1986 passant pel moment històric de la inauguració dels jocs i fent un recorregut que arriba a la Barcelona actual i que acaba projectant la Barcelona del futur.

A més, a la plaça de Sant Jaume, que estarà oberta al públic, hi haurà actuacions musicals com Los Manolos, el grup de rumba catalana que rememorarà la seva mítica actuació a la clausura dels Jocs Olímpics del 1992, Beth i Jofre Bardagí, que interpretaran l’himne Amics per sempre, Manu Guix i Maria Hinojosa i el Cor de Teatre. L’espectacle es retransmetrà en directe per TV3 i començarà a les deu del vespre, quan ja sigui fosc.

Acte institucional

Prèviament, al Saló de Cent de l’Ajuntament tindrà lloc l’acte institucional amb convidats olímpics i paralímpics i personalitats diverses. Les persones que hi assisteixin podran veure una mostra del material del Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch, que custodia el llegat dels jocs.

Per la commemoració ha cedit dues torxes en les quals va viatjar la flama olímpica, una de les onades usades per donar la benvinguda durant la cerimònia inaugural o un dels podis que es van fer servir durant la competició esportiva.

Es preveu que durant els dies 22, 23 i 24 de juliol es repeteixin les projeccions a la façana i es facin tres projeccions del mapatge, a les 22.15, 22.30 i 22.45 hores, perquè la ciutadania pugui gaudir de l’espectacle.

Portes obertes al Museu Olímpic i de l’Esport 

El dilluns 25 de juliol el Museu Olímpic de l’Esport Joan Antoni Samaranch celebrarà una jornada de portes obertes per commemorar els 30 anys de la inauguració dels Jocs Olímpics a Barcelona. El museu estarà obert entre les 10.00 i les 19.00 hores.

Etiquetes associades a la notícia