Alencop recull electrodomèstics i ferralla a domicili

L'any 2015, un grup de persones de diferents nacionalitats de l'Àfrica subsahariana van crear al districte de Sant Martí una cooperativa que garantís unes condicions de treball i de vida dignes per al col.lectiu dedicat a la recollida i la gestió correcta de ferralla i d'electrodomèstics en desús. Enguany han estrenat una nau industrial al Bon Pastor i també treballen a l'espai Millor Que Nou de reparació d'objectes, al carrer de Sepúlveda. Des del 8 d'octubre, el seu servei gratuït de recollida de ferralla i electrodomèstics a domicili s'estén a tot Sants-Montjuïc (excepte el polígon de la Zona Franca) i l'Esquerra de l'Eixample.

02/10/2018 18:39 h

Mupert

La recollida de ferros, derivats i tota mena d’aparells elèctrics o electrònics es pot sol·licitar per telèfon al 93 611 92 01 o enviant un correu electrònic a info@alencop.coop. El servei és gratuït per a particulars, excepte que es tracti de neveres o congeladors, que es recullen amb el camió i té un cost mínim de 10 € (o una mica més en domicilis sense ascensor a partir de la tercera planta). Si no, normalment la recollida es fa amb bicicletes elèctriques de càrrega, segons el volum del material que s’hagi de recollir.

L’horari d’atenció i de recollida de material és de dilluns a divendres de 9 a 20 h i dissabtes de 9 a 15 h. Per a les empreses i entitats, hi ha la possibilitat d’ajustar el servei a les seves necessitats; per a això cal concertar una trobada comercial prèvia. De fet, Alencop també ofereix un servei de buidatge integral de naus, locals i pisos, adaptat a les necessitats de cada client i a les condicions del local.

Treballant per la sostenibilitat

Amb l’objectiu d’allargar el cicle de vida dels electrodomèstics, Alencop també disposa d’un servei de reparació d’aparells electrònics, fent possible la seva reutilització. Un cop reparats, es comercialitzen a la botiga d’aparells de segona mà que hi ha la nau del Bon Pastor. A més, s’hi està adequant un espai on la ciutadania podrà reparar els seus electrodomèstics amb les eines i l’assessorament d’experts, com ja es fa a l’espai Millor Que Nou del carrer de Sepúlveda.

Alencop trasllada la ferralla i els electrodomèstics que no resulten massa voluminosos amb bicicletes elèctriques que compten amb un espai de càrrega. Aquesta flota sense emissions contaminants també ofereix serveis de transport a entitats, empreses i administracions dins d’un radi de 6 km.

Més enllà de l’impacte en la sostenibilitat mediambiental del territori, l’objectiu de la cooperativa és afavorir la integració social i la capacitació econòmica de les persones en situació de vulnerabilitat. Alencop regularitza la situació dels seus membres mitjançant contractes de treball, a més de satisfer-ne les necessitats bàsiques, d’habitatge i de formació.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades