Antídot contra l'atur de molt llarga durada

Una de cada quatre persones inscrita al Pla de xoc contra l'atur de molt llarga durada ha trobat feina des que es va posar en marxa, a començament del 2016. Un total de 400 persones que havien estat a l'atur durant més de dos anys han trobat la via per tornar a entrar al món laboral, gràcies als cursos de formació professionalitzadora i l'assessorament personalitzat.

19/09/2017 20:22 h

Ajuntament de Barcelona

Actualment, el projecte té un total de 1.718 persones inscrites que reben suport per identificar oportunitats professionals amb assessorament personalitzat, amb què poden planificar i dissenyar el pla d’acció per a la recerca de feina. La formació també representa un pilar clau del pla de xoc, que des de l’inici ha ofert 140 cursos presencials diferents i ja en prepara 60 més per atendre unes altres 800 persones fins a final d’any.

L’accés a la formació, també en línia

A fi de facilitar l’accés a la formació per a totes les persones usuàries i per posar remei a les incompatibilitats temporals, Barcelona Activa ha dissenyat una desena de cursos en línia per a la recerca de feina i la millora professional que es publicaran, com a prova pilot, a partir de la segona quinzena de setembre. El catàleg, però, preveu arribar a la cinquantena de cara al darrer trimestre.

Frenar l’atur de molt llarga durada, una prioritat

L’Estratègia per l’ocupació a Barcelona, amb Barcelona Activa al capdavant, centra l’atenció en els col·lectius amb necessitats més específiques i en els que es troben en situació de vulnerabilitat. És per això que es destinen 4 milions d’euros al Pla de xoc contra l’atur de molt llarga durada.

Segons l’informe elaborat per Barcelona Activa, l’atur de molt llarga durada suposa un 26,1%, més d’un quart del total de l’atur a Barcelona, i afecta majoritàriament persones que tenen més de 45 anys i 6 de cada 10 són dones.

Més informació