Aprovades les Medalles d’Honor de Barcelona 2021

El Consell Municipal ha aprovat al ple del mes de juliol les Medalles d’Honor de Barcelona 2021 amb les quals reconeix els veïns, les veïnes i les entitats de la ciutat que amb la pràctica de la seva labor professional o social han contribuït al desenvolupament de la consciència ciutadana i de les virtuts i dels valors cívics. La cerimònia de lliurament tindrà lloc al novembre en una cerimònia solemne al Saló de Cent.

27/07/2021 15:45 h

Ajuntament de Barcelona

Les Medalles d’enguany, com l’any anterior, reconeixen especialment la tasca en la lluita contra la covid-19 i en com la ciutadania ha fet front a aquesta crisi. De les vint-i-cinc propostes de Medalles, divuit van destinades a entitats i col·lectius de la ciutat i set es concedeixen a títol individual.

Les cinc Medalles d’Honor de Barcelona 2021 en l’àmbit de la ciutat reconeixen la tasca dels treballadors i treballadores del transport públic (TMB) i dels serveis socials (IMSS) de la ciutat, que com a serveis essencials han hagut de fer front a circumstàncies excepcionals tot demostrant una gran vocació de servei públic.

També es reconeix la tasca de tres entitats que lluiten per la defensa dels drets de persones especialment vulnerables durant la pandèmia, com les persones amb trastorns de salut mental (Federació Catalana de Salut Mental), els infants (Xarxa dels Drets dels Infants) i la gent gran (Coordinadora Residències 5+1).

Les vint medalles atorgades a proposta dels consells de districte també valoren les persones i entitats que han destacat per la seva actuació durant la crisi de la covid-19, a més d’aquelles que treballen contra la violència masclista o a favor del comerç de proximitat, la cultura, l’activisme veïnal, l’esport i la defensa dels drets de les persones, entre d’altres.

A Sant Martí s’atorgaran a:

  • Miquel Mateu, per la seva vinculació al món associatiu del districte i la promoció internacional que ha fet de la ciutat de Barcelona.
  • Associació de Veïns i Veïnes de la Verneda – Via Trajana, per la seva tasca de més de 60 anys en defensa de la millora de les condicions de vida del veïnat de la zona.

El Consell Plenari ha aprovat també les Medalles d’Honor i les plaques de reconeixement específiques al cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona en les seves diferents categories.