En marxa una app gratuïta per detectar on es produeixen les agressions i els assetjaments sexistes

Ja es pot descarregar gratuïtament l’aplicació de mòbil BCN Antimasclista, amb la qual totes les persones de la ciutat (dones, trans i homes) podran indicar de manera anònima i confidencial on i com s’han sentit agredides o assetjades.

16/05/2019 09:33 h

Districte Horta-Guinardó

Gràcies a la immediatesa de l’app BCN Antimasclista es podrà obtenir informació real i no especulativa sobre els llocs on es produeixen les agressions, les franges horàries, les condicions i altres aspectes demogràfics.

Amb les dades recopilades es podrà dibuixar un mapa dels diferents tipus d’assetjament, es disposarà de més informació sobre les possibles conseqüències emocionals per a les persones afectades i es planificaran canvis en l’espai públic i en les polítiques públiques per lluitar contra aquesta expressió de violència masclista.

A més, l’aplicació té l’opció de trucar directament al 112 en els casos en què la usuària ho consideri necessari. Cal destacar, però, que l’app no serveix per posar denúncies, sinó que es tracta d’una eina que permetrà a la ciutadania interaccionar per donar a conèixer què passa a l’espai públic de la ciutat amb relació a l’assetjament i les agressions sexistes i sexuals. L’objectiu final és poder, entre totes, treballar per tenir millors intervencions, més prevenció i més sensibilització i aconseguir més apoderament de les dones.

Els punys alçats que acompanyen el lema de l’aplicació, “Juntes som més fortes”, sorgeixen de la iniciativa “For All Womenkind”, una campanya internacional impulsada per l’entitat feminista Fempowerment que es va llançar l’any 2016 per reivindicar els drets de les dones. La imatge, dissenyada per l’artista Deva Pardue, és una crida a la unió de les dones d’arreu del món.

Si voleu denunciar una agressió o un cas d’assetjament sexual, us heu d’adreçar a una comissaria de Mossos d’Esquadra. A més, els serveis d’atenció municipal disposen de personal especialitzat en diferents unitats, com:

Podeu consultar tots els serveis a http://ajuntament.barcelona.cat/bcnantimasclista/ca/serveis-datencio.

Dades sobre violència masclista

Les darreres dades conegudes a la ciutat de Barcelona sobre violència masclista en l’àmbit social i familiar per part de persones que no són la parella, que engloba els assetjaments i agressions sexuals perpetrats per persones conegudes, desconegudes i familiars (que no siguin parella o exparella ni ningú de l’àmbit laboral), indiquen que durant l’any 2016 un 13,9% de les dones residents a Barcelona han patit assetjament o agressions sexuals. Si se n’exclouen els comentaris, gestos sexuals i exhibicionisme, la xifra se situa en el 6,8% de les dones.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades