Convocatòria de la setzena edició del Premi 25 de Novembre: BCN Antimasclista; desobeeix el masclisme!

El termini de presentació de les propostes s’iniciarà el dia 1 de setembre i acabarà el 26 de setembre del 2021.

16/07/2021 12:28 h

Meritxell Guixà

Des de l’any 2005 l’Ajuntament de Barcelona convoca el Premi 25 de Novembre, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones, i en el marc de l’Acord Ciutadà per una Barcelona lliure de violència contra les dones.

Aquest any, amb el lema “BCN Antimasclista; desobeeix el masclisme!”, l’objectiu del premi és donar suport a projectes que treballin la prevenció de les violències masclistes posant el focus en les masculinitats i els valors culturals i socials sexistes que fomenten, legitimen, sostenen i reprodueixen aquestes violències.

Reflexionar sobre els models de masculinitats dominants, hegemònics i tradicionals, ens permet analitzar el poder i els privilegis socials basats en el sistema sexe-gènere i identificar i detectar com es construeixen les relacions abusives o violentes.

Enguany, el premi 25 de Novembre vol lluitar contra aquest constructe social, trencant amb els estereotips relacionats amb la masculinitat hegemònica i promocionar models relacionals més justos, equitatius i lliures de violència. Es vol donar un nou impuls a la tasca de prevenció de les violències masclistes posant l’accent precisament en aquest conjunt d’idees, actituds i pràctiques basades en una atribució cultural apresa de superioritat assignada al sexe masculí sobre el femení.

L’objectiu de la convocatòria és oferir recursos econòmics i suport institucional al projecte guanyador, que haurà de ser inèdit o trobar-se a l’inici de la seva realització.

La dotació del premi és de 15.000 euros.

Trobareu tota la informació de la convocatòria en aquest enllaç.

Etiquetes associades a la notícia