El Centre Plural celebra les II Jornades “Masculí Plural”, enguany enfocades en la Sexualitat

Les jornades tindran lloc el 26 i 27 d’octubre a l’espai Calàbria 66 i per assistir-hi cal inscripció prèvia

17/10/2022 17:03 h

Laura Cortada Massana

Les II Jornades Masculí Plural tenen enguany  l’objectiu de reflexionar sobre la sexualitat, especialment la masculina i apropar-nos, des d’una mirada comprensiva, a les implicacions que té en les nostres vides i en les nostres relacions personals, familiars i socials.

A través de taules rodones i xerrades, s’abordaran temàtiques sempre relacionades amb la sexualitat però enfocades a diferents públics i edats, entenent que una bona salut i educació sexual són fonamentals per conèixer el nostre cos i tenir relacions saludables.

La manera com cadascú vol expressar la seva sexualitat és una decisió personal i respectable. Encara que parlar de sexualitat, de les nostres relacions íntimes, no sempre és fàcil,  resulta important entendre-les per a què siguin satisfactòries i ens aportin benestar emocional.

 Programa i inscripció

El Programa de les Jornades de Sexualitat alternarà ponències, taules rodones i actuacions a la sala Calàbria 66,  durant les dues tardes dels dies 26 i 27 d’octubre. Donada la limitació d’aforament de l’espai, per assistir-hi caldrà inscripció prèvia a través d’aquest enllaç.

Entre els ponents hi figuren reconeguts professionals com ara Montse Iserte, psicòloga i terapeuta sexual i de parelles; Ignasi Puig, psicòleg, sexòleg i terapeuta de parella, especialitzat en dissidències sexuals i afectives;  Ana Lombardía, psicòloga i sexòloga especialitzada en teràpia sexual, o Marina Castro i Leonarte, directora del projecte Lilith de sensibilització, assessorament, formació en violències masclistes, sexoafectivitat, diversitat i drogues, entre d’altres.

 Plural, Centre de Masculinitats

Nascut ara fa un any, el Centre Plural és un equipament municipal que vol fomentar una perspectiva plural, positiva i diversa de les masculinitats, generant imaginaris diferents del significat més estricte i caduc de “ser un home” o “comportar-se com un home”, així com per promoure la transformació social cap a relacions més sanes i igualitàries a la nostra ciutat.