El talent jove de les indústries creatives, al servei del comerç de barri

El projecte “Dissenyem comerç” uneix les escoles de disseny i les indústries creatives amb els eixos comercials perquè el talent dels joves alumnes ajudi a dinamitzar i potenciar el comerç de proximitat amb noves propostes.

05/10/2020 08:53 h

Ajuntament de Barcelona

Estudiants de diverses disciplines com el disseny, les arts visuals, la moda, l’arquitectura o els audiovisuals treballaran conjuntament amb el teixit comercial de la ciutat per idear estratègies de comunicació, serveis, senyalització o esdeveniments que ajudin a reactivar i enfortir el comerç de barri i a mitigar els efectes de la covid-19.

El primer equip que hi ha començat a treballar el formen alumnes de l’escola Elisava, que ja s’han trobat amb el veïnat, els consumidors i els comerciants de l’Eix Comercial Sants – Les Corts per realitzar entrevistes i conèixer millor la situació actual abans de començar a plantejar idees i propostes.

En els propers mesos es crearan nous grups de treball per arribar als eixos comercials de tots els districtes de la ciutat i implicar-hi el nombre màxim d’escoles de disseny i agents de les indústries creatives. Entre els que ja s’hi han interessat hi ha centres com l’ESDAP Catalunya, la Universitat Politècnica de Catalunya, l’Escola Superior de Disseny de Barcelona, L’Idem, l’LCI Barcelona, l’Escola Massana, l’Acid House Barcelona o l’Escola d’Art La Industrial.

Aquest projecte, impulsat en col·laboració amb el Disseny Hub Barcelona, és una de les mesures articulades pel Centre de Coordinació de la Resposta Econòmica (Cecore) i s’emmarca també en l’objectiu de potenciar les indústries creatives.

Més informació