“Entre totes, tot”: dones en xarxa per compartir recursos

El Centre de Serveis Socials de Numància, al barri de Sants, promou un espai de trobada de dones amb sobrecàrregues familiars on intercanvien experiències, decideixen accions conjuntes i formen vincles entre elles.

12/07/2021 10:34 h

Homera Rosetti

Al Centre de Serveis Socials de Numància, al districte de Sants-Montjuïc, les professionals fa molts anys que detecten que les dones amb sobrecàrregues familiars són un percentatge elevadíssim del total de persones usuàries del centre. Sovint aquestes dones pateixen problemes de salut, emocionals i laborals greus que resten ocults i que es veuen agreujats per la soledat que senten a l’hora d’afrontar les dificultats quotidianes.

El projecte “Entre totes, tot” busca generar espais per compartir experiències i generar vincles de suport mutu entre aquestes dones davant situacions comunes. Les destinatàries són famílies monoparentals —o dones que són les principals cuidadores dels fills o filles que tenen a càrrec— amb ganes de compartir temps amb altres dones. Les trobades tenen lloc cada quinze dies en un punt cèntric del barri, i l’equip de professionals del centre les ajuda a engegar iniciatives posant-les en contacte amb els recursos comunitaris i els serveis de cura a les persones del territori.

“Entre totes, tot” parteix del fet que totes les dones tenen recursos i eines, adquirits per la seva experiència de vida i que poden ser útils a les altres dones. Crear una xarxa relacional forta permet a moltes dones sortir de l’aïllament i trobar solucions creatives i innovadores de manera col·lectiva. Aquest és el cas de la Laura, de qui expliquem la història en aquest vídeo.

Etiquetes associades a la notícia