Estand antimasclista a la zona d’oci nocturn del front marítim

Per tercer estiu consecutiu, a partir d’aquesta nit i fins al 24 de setembre, al front marítim, una de les zones d’oci de la ciutat més transitades durant la nit, disposarà d’un espai informatiu per assessorar i denunciar assetjaments sexuals o discriminacions per raó de gènere i orientació sexual.

02/08/2019 10:37 h

Ajuntament de Barcelona

L’estand, situat a la cruïlla del passeig Marítim amb el carrer de Trelawny, estarà obert les nits dels dijous, divendres i dissabtes de l’1 d’agost al 24 de setembre, per informar, sensibilitzar i atendre la ciutadania en relació amb l’assetjament i les agressions sexuals. De l’1 al 3 d’agost l’estand estarà obert de les 22.00 a les 5.00 hores; entre el 8 i el 10 d’agost, de les 23.00 a les 6.00 hores, i a partir del 15 d’agost, de les 00.00 a les 7.00 hores.

A més, amb motiu de la festivitat del 15 d’agost, l’estand també estarà obert de les 00.00 a les 7.00 hores la nit del dimecres 14 al dijous 15 d’agost.

A l’espai hi haurà sis persones expertes en formació i amb experiència en el tractament de les violències masclistes. Dues d’elles seran a l’estand, oferiran informació sobre violència sexual i atendran les persones que hagin viscut situacions de violència o una agressió masclista. Les altres quatre recorreran la zona per parelles amb l’objectiu de sensibilitzar els vianants i entregar-los díptics informatius en català, castellà i anglès, i també podran actuar en cas de detectar alguna situació d’assetjament físic, verbal o agressió física.

Aquesta acció s’inclou en el conjunt de mesures de Barcelona Antimasclista i va acompanyada d’un protocol d’actuació coordinat entre la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra, els serveis sanitaris i els serveis municipals d’atenció.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades