“Fe(r) i dones”, unes jornades centrades en el paper de la dona en les comunitats espirituals

Les jornades, organitzades per l’Oficina d’Afers Religiosos (OAR) en col·laboració amb el Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, es duran a terme entre el 29 de juny i el 6 de juliol i portaran les activitats a diversos espais de la ciutat.

15/06/2022 16:08 h

Ignasi Robleda Vives

En aquesta segona edició el tema principal i que encapçala les jornades és “Comunitats com a agents de canvi”, amb la voluntat d’aprofundir com viuen les dones l’espiritualitat en el si de les comunitats i com s’organitzen i actuen amb una perspectiva transformadora.

En aquest sentit, es vol posar l’accent en com les dones creients viuen la fe i les creences en el si de les comunitats i com les relacions de les dones generen un marc per créixer com a persones i ser reconegudes. També es vol posar de manifest la tasca quotidiana de les dones de les diverses confessions per avançar cap a l’equitat entre dones i homes, la lluita contra les desigualtats de gènere i les violències i discriminacions vers les dones i la defensa dels seus drets polítics, econòmics i socials.

L’edició d’enguany, que obre el període d’inscripcions el 16 de juny, presenta altres novetats: amplia els dies, que passen de dos a vuit, i també els espais on tindran lloc les activitats del programa, que s’estenen i a més de fer-se al Monestir de Santa Maria de Pedralbes arribaran a més punts de la ciutat, com el Centre de Vida Comunitària de Trinitat Vella o les oficines de Hillsong Barcelona. També inclou debats virtuals en directe amb dones que han generat grans comunitats internacionals a les xarxes. El públic es diversifica i es plantegen propostes per a totes les edats.

Les comissàries, en aquest cas, passen a ser dues: a la de la primera edició, Montse Castellà i Olivé, s’hi suma Jenabou Dembaga Susoko.

La mirada femenina i la gran pluralitat religiosa de Barcelona

Les jornades són el resultat de diverses col·laboracions entre el Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes i l’Oficina d’Afers Religiosos, i responen a l’objectiu compartit d’explorar les relacions entre dones i espiritualitat, fomentar el diàleg i donar reconeixement a la realitat femenina, sovint invisibilitzada dins de les tradicions religioses. Aquestes jornades tenen una periodicitat anual, se centren en els eixos dones i religió/espiritualitat i cada any aborden un tema concret.

A la ciutat conviuen més de 980 comunitats i entitats religioses de 28 tradicions, amb milers de persones fidels, moltes d’elles dones.

 

Etiquetes associades a la notícia