Sants Antimasclista

Les nits del 24, 29, 30 i 31 d’agost, dues parelles de professionals itinerants tornaran a recórrer els diferents escenaris i espais de la Festa Major de Sants fent tasques de sensibilització, assessorament i detecció, segons preveu el protocol d'actuació contra les agressions sexistes. Els comentaris ofensius, les persecucions, els tocaments no consentits... són agressions intolerables que cal eradicar amb la implicació de tothom!

12/08/2019 14:43 h

Mupert

Els equips de sensibilització, assessorament i detecció de comportaments sexistes es mouran pels espais de festa dissabte 24 entre les 22 h i les 3 h de la matinada; dijous 29, en el mateix horari; divendres 30, des de les 22 h fins a les 5 h de la matinada; i dissabte 31, de 23 h a 5 h. Aquests horaris van fins a dues hores més enllà dels de la Festa Major de Sants, per prevenir les agressions masclistes quan s’acaba la festa.

A més, enguany les comissions de festes han rebut formació específica per intervenir-hi també en cas de necessitat. Així, totes les barres de bar de les festes funcionaran també com a punts liles, preparats per reaccionar davant de qualsevol assetjament o agressió.

La Festa Major de Sants torna a subratllar la importància de les actituds igualitàries i respectuoses en un ambient de festa. Per tal de gaudir plenament de la festa major en un entorn igualitari i segur, es disposa del Protocol d’actuació Sants Antimasclista. Es vetllarà per un barri lliure d’agressions sexistes, de forma que tots i totes puguem gaudir de la festa en igualtat de condicions i sense patir cap tipus de discriminació o assetjament masclista.

El protocol es va elaborar l’any 2017 amb la col·laboració i participació del Circuit Barcelona contra la violència masclista, l’Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears, el Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats (CJAS) i el Districte de Sants-Montjuïc. En el marc d’aquest Protocol, és clau la responsabilitat de tots i totes per aconseguir unes festes on totes les persones que hi participin se sentin lliures, segures i en cap cas assetjades per raó del seu sexe.

Per unes festes lliure d’agressions masclistes, gaudim la festa des del respecte i la igualtat!

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades