Juntes, diverses i rebels: així són les dones del nou mural de la Model

Els murs de l’antiga presó Model presenten una nova intervenció artística, un gran mural feminista dissenyat en col·laboració amb el diari ‘Femiñetas’ per les il·lustradores Lola Vendetta, María Pichel, Amaia Arrazola, Vicky Cuello, Carolina Monterrubio i Marina Capdevila.

29/03/2021 17:18 h

Ajuntament de Barcelona

La combinació d’estils de les sis il·lustradores que s’han encarregat del nou mural de la Model és un reflex de la diversitat de les dones que formen part de la lluita feminista. Juntes, diverses i rebels, reivindiquen la igualtat des de l’activisme i la conquesta de l’espai públic.

Malgrat que aquest 8 de març ha estat marcat per la crisi de la covid-19, aquesta intervenció artística a l’antiga presó Model dona l’oportunitat de recuperar l’espai comunitari com a lloc clau de l’expressió i la visibilització del moviment feminista, i permet reflexionar sobre la capacitat transformadora i reivindicativa de l’art urbà. Des d’avui, els murs dels carrers de Provença i d’Entença ja formen part de la lluita feminista, col·lectiva i diversa.

Sis artistes i un diari il·lustrat

La publicació feminista Femiñetas és un mitjà autogestionat i col·lectiu, en què diverses veus del moviment feminista col·laboren a través de la paraula i la il·lustració. Amb una tirada de 1.000 exemplars, aquest diari barceloní ja porta vuit números editats i compta amb més de 150 persones col·laboradores, entre les quals es troben les sis artistes que han participat en el mural feminista de la Model: Lola Vendetta, María Pichel, Amaia Arrazola, Vicky Cuello, Carolina Monterrubio i Marina Capdevila.

Cada il·lustradora ofereix una proposta creativa diferent, que simbolitza la infinitat de representacions que les dones poden tenir en una societat i que fugen de les imatges estereotipades i els rols de gènere.

Aquesta actuació se suma a la resta d’iniciatives que s’han organitzat per commemorar el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, com l’exposició “Barcelona fotògrafes”, i a les darreres actuacions en matèria d’igualtat, com l’ampliació del servei municipal de cangur Concilia, l’addició de noms de dona als carrers de la ciutat o les mesures per combatre la precarietat laboral femenina i la bretxa digital.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades