La Smart City Week proposa més de cinquanta activitats per reflexionar sobre com la tecnologia modifica les ciutats

La Smart City Week (SCW) 2019 tindrà lloc entre l’11 i el 17 de novembre a Barcelona amb el lema “Ciutat en acció”. En aquesta edició es tractaran temes com la cultura, la participació ciutadana i la perspectiva de gènere a l’ecosistema de les ciutats intel·ligents. L’esdeveniment, amb seu a l’antiga fàbrica Ca l’Alier, és una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona, coordinada per la fundació BIT Habitat i amb la col·laboració d’empreses, universitats i la ciutadania.

22/10/2019 13:43 h

Ajuntament de Barcelona

 

La Smart City Week és un espai de reflexió i diàleg sobre el model de ciutat al qual aspira Barcelona. Aquesta setmana d’activitats vol apropar a la ciutadania nocions sobre una ciutat que fa servir les tecnologies i el coneixement acumulat per aconseguir un entorn urbà més sostenible, just i inclusiu.

L’esdeveniment facilita que agents públics i privats, centres de proximitat, biblioteques, institucions educatives, empreses i entitats veïnals i del tercer sector prenguin un rol actiu per assolir un model de ciutat intel·ligent humana i democràtica, que fa servir la tecnologia com a mitjà per millorar la qualitat de vida de la ciutadania. Amb un programa amb més de cinquanta activitats, la SCW visibilitza i connecta les experiències d’innovació de les ciutats amb el teixit veïnal per fomentar entorns i contextos d’intervenció.

Amb el lema “Ciutat en acció”, la SCW és la millor ocasió per conèixer tots els agents públics i privats que es dediquen a la conceptualització i implementació dels principis de la ciutat intel·ligent de manera teòrica o pràctica.

Activitats descentralitzades

Amb l’objectiu d’atraure tots els públics, la SCW ha programat diferents activitats repartides per tota la ciutat i amb diversitat de formats, com ara diàlegs, tallers, activitats culturals i de ciutat o activitats familiars. Tot plegat per apropar perfils diversos al concepte de ciutat intel·ligent. El programa proposa un recorregut basat en tres itineraris temàtics ordenats en una escala temporal: “Transformar la ciutat avui”, “Transformar la ciutat demà” i “Transformar la ciutat del futur”.

Ca l’Alier, seu de la SCW

Ca l’Alier presentarà la inauguració de la SCW l’11 de novembre, a les 18.30 hores. Aquesta antiga fàbrica del Poblenou, que és seu del Centre d’Innovació Urbana de Barcelona, serà l’epicentre de la programació. És un lloc per compartir coneixement i experiències sobre ciutats intel·ligents i, a més, és la seu de la Fundació Barcelona Institute of Technology for the Habitat (BIT Habitat). A l’edifici també ha instal·lat el seu centre de coinnovació Cisco, que enguany torna a col·laborar amb la Smart City Week.

Aquí se celebraran algunes activitats destacades.

Compromís amb l’Agenda 2030

La Smart City Week comparteix el compromís de l’Ajuntament de Barcelona amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de l’Agenda 2030. Aquest esdeveniment contribueix a assolir algunes d’aquestes fites, com ara l’educació de qualitat, la igualtat de gènere, la ciutat sostenible o la pau, la justícia i les institucions sòlides. Aquesta contribució es tradueix en el fet que totes les activitats programades es relacionen amb algun d’aquests objectius.

Podeu consultar totes les activitats programades aquí.

Etiquetes associades a la notícia