L’Associació Veïnal de Sant Antoni guanya el premi 25N 2022

El projecte “Totes som Punt Lila”, de l’Associació Veïnal de Sant Antoni, ha guanyat el premi 25N 2022 amb una proposta per crear un circuit de barri contra les violències masclistes. La iniciativa treballa la prevenció i la detecció des de la confiança i la proximitat i reforça els teixits veïnals i comercials a favor dels drets de les dones.

23/11/2022 19:40 h

Ajuntament de Barcelona

Amb el lema “Sumant aliances contra el masclisme”, la convocatòria de la dissetena edició del premi 25 de Novembre ha reunit projectes basats en estratègies de prevenció de les violències masclistes en quatre grans àmbits on les dones i la ciutadania desenvolupen bona part de la vida quotidiana: el comerç, la cultura, l’esport i l’educació.

Combatre les violències masclistes des del barri

El projecte guanyador del premi, “Totes som Punt Lila”, és una proposta pionera per fer front a les violències masclistes que busca la implicació del veïnat, els equipaments i els comerços de Sant Antoni. L’Associació Veïnal de Sant Antoni planteja crear una xarxa estreta de col·laboració entre els agents de barri i posa el focus en la sensibilització de totes les persones que conviuen al barri a l’hora de detectar un cas de violència masclista i en el paper de les xarxes comunitàries per donar suport i acompanyament en aquestes situacions.

La iniciativa planteja accions concretes, com l’establiment de carpes de sensibilització especialitzades, el reconeixement de zones i recorreguts insegurs o el desplegament de marxes exploratòries nocturnes. Paral·lelament, es volen escollir i formar els comerços que esdevindran punts liles al barri de Sant Antoni.

Com a projecte guanyador del premi, l’associació rebrà 15.000 euros i suport municipal per poder posar en marxa la iniciativa.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades