Neix el Centre LGTBI, un espai pioner per a la diversitat sexual i de gènere

Aquest dissabte s'ha inaugurat el Centre LGTBI de Barcelona, un espai pioner i de referència en l’àmbit LGTBI de la ciutat. L'equipament, a més d’oferir orientació, assessorament i atenció directa, donarà veu a l’expressió artística i l'acció col·lectiva.

19/01/2019 18:59 h

Ajuntament de Barcelona

VÍDEO. Ada Colau: “Avui inaugurem el Centre LGTBI reivindicant-nos en aquesta ciutat orgullosament diversa que vol ser un referent en la lluita contra l’homofòbia i en la defensa dels drets i les llibertats.”

El Centre LGTBI de Barcelona s’ha inaugurat aquest dissabte amb una jornada festiva de portes obertes plena d’activitats per a tots els públics.

Al llarg de tot el dia, s’han organitzat actuacions musicals, tallers infantils i propostes artístiques que han convidat a la reflexió sobre la identitat personal, la creació de comunitat o la memòria històrica.

Un equipament per a la diversitat sexual i de gènere

El Centre LGTBI de Barcelona està situat al carrer del Comte Borrell, 22, i vol ser un espai obert, inclusiu i connectat a la realitat del barri que l’acull.

L’espai integra un servei d’informació, orientació i atenció directa, amb especialistes en psicologia, treball social, dret, salut o gestió comunitària, entre d’altres, per garantir una atenció integral a les persones usuàries.

A més, l’equipament disposa d’un protocol propi per abordar les agressions per LGBTI-fòbia, i treballarà en coordinació amb serveis municipals com l’Oficina per la No Discriminació, el Centre d’Urgències i Emergències Socials o la Fiscalia de Delictes d’Odi, entre d’altres.

Programa cultural i de sensibilització

El centre vol ser també un espai d’expressió artística i de reivindicació de la memòria històrica del moviment LGTBI, en què es reflecteixi la llarga lluita d’aquest col·lectiu perquè se’n reconeguin els drets.

Amb aquest objectiu, s’organitzaran exposicions, cicles de xerrades, conferències, debats, espectacles d’arts escèniques, projeccions o clubs de lectura.

A més, cada any es reuniran experts i expertes de l’àmbit acadèmic o la societat civil en una jornada anual que posarà l’accent sobre alguna qüestió d’actualitat o interès per al col·lectiu LGTBI.

La Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya, la federació que agrupa diverses de les organitzacions que defensen els drets de les persones LGTBI, gestionarà el centre i hi aportarà experiència i voluntariat per dinamitzar-lo.

Més de 1.200 metres quadrats polivalents

El Centre LGTBI és un equipament polivalent de 1.254 metres quadrats que disposa d’un espai d’acollida i informació, una zona d’exposicions amb programació regular i oberta a tothom, un auditori amb capacitat per a cent persones, un espai de salut i una àrea familiar, i cinc sales equipades per a reunions, assessories, formació i tallers.

D’altra banda, l’equipament és també un espai de referència per a les entitats de la comunitat LGTBI de la ciutat, algunes de les quals s’instal·laran al centre.

Etiquetes associades a la notícia