Nou conveni per combatre la violència masclista

La Taula Institucional del Circuit Barcelona contra la Violència Masclista presenta un nou conveni que amplia la coordinació entre les diverses institucions implicades en la lluita contra la violència masclista i inclou un nou protocol d’atenció psicosocial per millorar l’atenció a les dones i els menors que pateixen aquest tipus de violència.

25/02/2020 17:30 h

Ajuntament de Barcelona

La renovació i actualització del conveni incorpora per primera vegada el Consorci d’Educació de Barcelona, que s’afegeix a l’Ajuntament, l’Institut Català de les Dones, el Consorci Sanitari de Barcelona i els Mossos d’Esquadra. Entre les mesures que recull destaca la que fixa la coordinació entre els diferents serveis per definir l’atenció psicosocial que han de rebre tant les dones com els fills i les filles que es troben en una situació de violència masclista. A més, la incorporació del Consorci d’Educació introdueix un nou camp d’actuació, l’entorn escolar, que permetrà millorar l’atenció dels menors afectats i fer-ne el seguiment, a més d’acompanyar els companys i companyes i l’equip docent i oferir tallers de prevenció de la violència masclista.

En el marc del conveni, la Taula Institucional del Circuit Barcelona contra la Violència Masclista ha presentat un gabinet de crisi nou que es convocarà en casos d’intent de feminicidi o feminicidi consumat, que reunirà totes les institucions signants per avaluar la situació i coordinar les actuacions que se’n puguin derivar.

Què és el Circuit Barcelona contra la Violència Masclista?

És un espai institucional d’impuls i seguiment de mesures per erradicar la violència masclista que està format per l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la subdelegació del Govern, l’àmbit judicial i el Consell de Dones de Barcelona.

Creieu que esteu patint violència masclista?

Consulteu aquí els senyals d’alerta i, si en detecteu algun, poseu-vos en contacte amb els serveis d’atenció municipals especialitzats en violència masclista; són gratuïts i confidencials.

Sospiteu que una dona pateix violència masclista?

Aquí trobareu una llista amb alguns senyals d’alerta i consells per abordar aquest tipus de situacions. En cas de dubte, podeu posar-vos en contacte amb els punts d’informació i atenció a les dones (PIAD).

Més informació sobre els serveis d’atenció especialitzats en violència masclista

En cas visqueu una situació de violència masclista, teniu a la vostra disposició una sèrie de recursos municipals on us atendran professionals especialitzats:

Podeu consultar tots els serveis a http://ajuntament.barcelona.cat/bcnantimasclista/ca/serveis-datencio.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades