Nou protocol per un mercat laboral més digne

Es fixen un mínim de sis mesos de contracte i un salari superior als 1.000 euros en les ofertes de feina gestionades a través dels serveis d’intermediació laboral de Barcelona Activa així com a les ofertes publicades al web Barcelona Treball. El protocol persegueix garantir una ocupació de qualitat, de la qual les empreses municipals n'han de ser el principal exemple.

27/09/2017 15:17 h

Ajuntament de Barcelona

El primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello subratlla que les mesures empreses permeten avançar cap a un segell de qualitat de la ciutat en relació a les condicions laborals. “Treballem amb els actors socials i econòmics amb l’objectiu d’establir un salari mínim de referència, perquè ningú a la ciutat guanyi menys de mil euros”, ha assegurat.

El protocol, que compta amb el suport dels agents sindicals, se suma a les iniciatives de l’Estratègia per a l’Ocupació de Barcelona, en favor d’una contractació justa i sostenible. En aquest sentit, recentment es van anunciar les primeres licitacions amb criteris d’eficiència social per garantir una ocupació de qualitat i no discriminatòria.

Durant el 2016, unes 1.000 persones s’han incorporat al mercat laboral mitjançant els serveis d’intermediació de Barcelona activa, 300 més que a l’any anterior.

Més informació