Nova eina per millorar la detecció de víctimes de tràfic d’éssers humans

A la Taula Interinstitucional contra el Tràfic d’Éssers Humans s’ha presentat una nova eina per facilitar la detecció de víctimes potencials amb finalitat d’explotació sexual. L’eina permetrà que els professionals de diferents àmbits tinguin més recursos per millorar la detecció d’aquests casos i per facilitar l’accés directe de les víctimes al dispositiu d’atenció i protecció que ofereix la ciutat.

27/04/2021 16:35 h

Ajuntament de Barcelona

A partir de la interacció amb la persona i la informació recollida a l’eina mitjançant un formulari amb 31 indicadors i 122 elements de mesura, es podrà avaluar el risc que té la persona de ser explotada sexualment i identificar si també hi ha risc per a la seva integritat física i mental en el moment de fer la valoració. Segons la situació i la demanda d’ajut que faci la persona, se li facilitarà l’accés al dispositiu d’atenció i protecció.

L’eina ha estat elaborada a partir d’un procés participatiu i de consens entre tots els agents implicats en la detecció de víctimes de tràfic d’éssers humans amb finalitat d’explotació sexual (VTEH) i complementarà els altres dispositius d’identificació.

El perfil de les víctimes de tràfic d’éssers humans amb finalitat d’explotació sexual és majoritàriament femení (tant majors com menors d’edat). Els mètodes per captar-les o traslladar-les acostumen a incloure violència, intimidació o engany i abús a causa de la situació de vulnerabilitat o necessitat en què es troben.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades