Premi 8M per a un projecte que visibilitza els drets sexuals de les dones amb diversitat funcional

El projecte “El teu cos, el teu camp de plaer”, de l’entitat SIDA STUDI, ha guanyat el 37è premi 8 de Març - Maria Aurèlia Capmany amb una proposta adreçada a erradicar tota forma de discriminació dels drets sexuals de les dones amb diversitat funcional.

18/03/2023 20:40 h

Ajuntament de Barcelona

Amb el lema “El desig irrefrenable de llibertat”, el 38è premi 8 de Març – Maria Aurèlia Capmany ha aplegat onze projectes destinats a defensar la llibertat sexual en tota la seva diversitat i els drets reproductius i sexuals de les dones.

Els guardons s’entreguen cada any amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Dones, i cada convocatòria se centra en un tema específic, amb la defensa dels drets i les llibertats de les dones com a eix vertebrador.

Propostes guanyadores de l’edició del 2023

El premi del jurat, dotat amb 15.000 euros, ha estat per al projecte “El teu cos, el teu camp de plaer”, de l’entitat SIDA STUDI. El jurat ha destacat la transversalitat del projecte i la capacitat d’articular diferents nivells d’impacte, tant en l’àmbit comunitari com en el professional. La iniciativa proposa desenvolupar una campanya de caràcter participatiu per a la sensibilització de la ciutadania, i també preveu crear un cicle de tallers sobre sexualitat per a dones, lesbianes i trans amb diversitat funcional, i la producció fotogràfica “Metàfora Proyect” sobre el mateix tema.

La ciutadania ha decidit, mitjançant la plataforma de participació Decidim, el projecte guardonat amb el premi del públic, dotat amb 3.000 euros: el Ruda Fem Fest, del grup Mar Redondo Justel – Amigues de La Carbonera. Aquesta proposta es basa en la creació d’un espai de reflexió i diàleg amb perspectiva de gènere que pugui ser útil tant per a la comunitat com per a les persones individuals que hi participen, amb espais d’empoderament i de difusió d’un marc cultural feminista que faci avançar cap a una societat més justa i igualitària.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades