Presentació del Centre de masculinitats Plural

Hi ha moltes maneres de ser home. Algunes d’elles ens fan més lliures i generen relacions igualitàries.

30/09/2021 12:01 h

Laura Cortada Massana

Els dies 6 i 7 d’octubre es celebraran les jornades de presentació del Centre de masculinitats Plural, un equipament municipal que neix per fomentar una perspectiva plural, positiva i diversa de les masculinitats, generant imaginaris diferents del significat més estricte i caduc de “ser un home” o “comportar-se como un home”, així com per promoure la transformació social cap a relacions més sanes i igualitàries a la nostra ciutat.

Les jornades tindran lloc al Convent Sant Agustí i podran ser seguides online a través del web de Dones i feminismes. L’objectiu és presentar el nou equipament municipal i, al mateix temps, obrir la reflexió sobre la importància de potenciar el treball de les masculinitats a la nostra ciutat, fomentant la participació de la població masculina en la justícia i equitat de gènere.

Entre els ponents del programa, hi figuren diferents experts i referents en el camp de les masculinitats, com ara els sociòlegs Miquel Missé i Paco Abril, l’escriptor Roy Galán, o el director de l’Institute for Research on Women, Gender and Sexuality de Columbia, Jack Halberstam, entre d’altres.

La presentació del Centre Plural  potencia el debat sobre les diferents formes de ser home, apostant per aquelles que ens ajuden a tenir una societat més inclusiva i lliure de violències masclistes.

Etiquetes associades a la notícia