Recollida d'electrodomèstics a domicili amb la cooperativa Alencop

Sant Andreu compta amb projecte cooperativista que, a més de promoure el reciclatge, dona una oportunitat laboral a persones en situació de vulnerabilitat.

18/12/2017 17:08 h

Districte Sant Andreu

El Districte de Sant Andreu és, juntament amb els de Sant Martí i l’Eixample, pioner en una iniciativa que promou la sostenibilitat i la inclusió social a la vegada. Es tracta del projecte Alencop, una cooperativa que es dedica a recollir de forma gratuïta els electrodomèstics i la ferralla usada de les cases per conscienciar sobre els beneficis de la recollida selectiva. Els beneficis del projecte no finalitzen aquí, ja que per poder dur a terme la tasca, Alencop ha impulsat una plantilla de cooperativistes procedents dels assentaments il·legals de Sant Martí amb l’objectiu de donar una feina digna a persones en situació de vulnerabilitat i regulació legal.

Així, s’aconsegueix, d’una banda, augmentar el volum de recollida de residus de ferralla i altres, i d’altra banda, cobrir les necessitats bàsiques i el dret a l’habitatge de persones amb dificultats. Alencop actua per comanda i es pot disposar dels seus serveis trucant directament al telèfon. Trobareu més informació al web alencop.coop, trucant al telèfon 936 119 201 o consultant el fullet que s’adjunta en aquesta notícia.