Reivindicació del paper de la dona en la ciència i l’empresa

Coincidint amb el 8 de març, Barcelona Activa llança la campanya #GràciesInventores per reivindicar el paper de les creadores invisibilitzades històricament i seguir treballant per posar fi a la bretxa laboral que pateixen encara avui les dones, tot i l’augment de la taxa d’activitat femenina a la ciutat fins al 75,7% (una xifra més alta que la de Catalunya, Espanya i la Unió Europea) i la disminució de la taxa d’atur fins al 7,7%, el valor més baix des del 2008.

07/03/2020 10:12 h

Ajuntament de Barcelona

Encara hi ha, però, molt marge de millora, ja que, segons diferents indicadors, les condicions laborals de les dones encara avui són pitjors que les dels homes:

  • Una taxa més alta d’ocupació a temps parcial: 15,8%, davant el 9,8% en el cas dels homes.
  • El 59,6% dels nous contractes a temps parcial durant el 2019 s’han fet a dones.
  • El salari mitjà és un 21,1% més baix que el dels homes.
  • Un 29,2% de les dones tenen salaris mileuristes (respecte al 22,6% dels homes).
  • Només un 3,6% de les dones treballadores ocupen càrrecs directius, mentre que entre els homes el percentatge gairebé es duplica (un 5,6%).

#GràciesInventores

Avui dia no tindríem ordinadors sense Ada Lovelace i els seus treballs sobre el llenguatge de programació i processament de dades. Gràcies a Grace Murray Hopper podem entendre la programació; tenim xarxa wifi i GPS gràcies a Hedy Lamarr, o podem llegir llibres electrònics perquè Ángela Ruiz Robles en va crear un prototip.

En diferents equipaments de l’agència hi haurà una pancarta reivindicativa per a cada invent, amb una fitxa que contindrà la imatge de les inventores, una descripció biogràfica i les novetats que van aportar.

Etiquetes associades a la notícia