Tot a punt per la Festa Major de Gràcia 2021

La festa recupera cert grau de presencialitat i la major part d’activitats funcionen amb reserva prèvia. Es manté un guarnit aeri als carrers per facilitar el pas de persones i alguns dels actes principals es retransmetran en línia per facilitar que la ciutadania no s’hagi de desplaçar.

13/08/2021 11:41 h

Adrià Miró

Tot a punt a la Vila de Gràcia per a la celebració de la Festa Major 2021 del 15 al 21 d’agost. El tret de sortida serà demà dissabte a les 19h amb el pregó, a càrrec del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

La Festa Major de Gràcia 2021 recupera cert grau de presencialitat però de forma molt controlada. En general, tothom que vulgui gaudir d’un acte o actuació de festa major haurà de fer una reserva prèvia, malgrat algunes actuacions de petit format funcionaran només amb control d’aforament. Tota la programació es pot consultar al web des d’on es pot fer la reserva prèvia de les activitats. Amb la reserva prèvia es podrà garantir l’aforament adequat als diferents espais de festa major, per tant es recomana que si s’ha fet una reserva i es preveu no assistir-hi, notificar-ho i deixar lliure la localitat.

Un any més, per fer arribar la festa major a tota la ciutadania sense haver-se de desplaçar es mantindran les emissions en línia i en directe d’alguns actes com el pregó, el matí de festa major, els lluïments i actes de cultura popular i alguns espectacles.

Per garantir uns aforaments controlats també als carrers guarnits, que enguany es recuperen en 21 carrers amb col·locació aèria per facilitar el pas de les persones, es defineixen direccions úniques per poder regular els accessos i evitar aglomeracions.

En aquest sentit, un centenar de persones informadores tindran la funció de regular l’accés i la distribució de persones que visitin els carrers o participin en els diferents actes o actuacions previstes.

Atenent les recomanacions i les mesures de prevenció actuals, es limitarà el nombre d’activitats i en general cada espai podrà fer 3 activitats cada dia amb reserva prèvia. Totes les activitats nocturnes acabaran a dos quarts d’una.

Malgrat la situació de pandèmia, la Festa Major de Gràcia 2021 es manté fidel als valors que la caracteritzen:

  • Viure la festa com un element de cohesió social i de veïnatge a les comissions de carrer.
  • Donar suport al sector cultural amb activitats que enguany es mantenen i s’adapten a la situació sanitària.
  • Festa inclusiva, transversal per a totes les edats i sostenible amb mesures de foment del reciclatge i reducció dels plàstics d’un sol ús.
  • Compromís amb una programació que no fomenti els rols de gènere, per visibilitzar la dona en els àmbits culturals i lliure d’agressions racistes, masclistes i LGTBI-fòbiques.