El projecte MOAI LABS relacionat amb la soledat i les persones grans

En el marc de l’Estratègia municipal contra la soledat, ens arriba una proposta de col·laboració en un projecte que lideren l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), el Centre per a la Integració de la Medicina i les Tecnologies Innovadores (CIMTI) i la Fundació Leitat.

 

El projecte MOAI LABS està relacionat amb la soledat i les persones grans, hi intervenen Espanya, Portugal i França, i té per objectiu combatre la soledat no desitjada i l’aïllament social de les persones grans. Un pilar molt important dins d’aquest projecte són les persones expertes per experiència, en aquest cas, persones grans que hagin patit o pateixin soledat no desitjada. *Podeu trobar més informació sobre aquest projecte en les imatges adjuntes.

 En aquest punt del projecte, cal constituir una comunitat de 8 persones expertes per experiència que participaran en la cocreació de reptes i solucions per combatre la soledat. Aquestes persones donaran un suport clau en la definició i caracterització d’aquest problema cada cop més estès, participaran en la definició de 2 reptes transnacionals i, finalment, podran testejar solucions innovadores que tinguin per objectiu reduir la soledat no desitjada. Aquest suport es durà a terme a través de 7 sessions de co-creació de 2 hores cadascuna que es realitzaran entre els mesos de març de 2021 i gener de 2022 (vegeu calendari de sessions al document adjunt).

 Criteris d’inclusió de les persones expertes per experiència:

  • –          Tenir més de 60 anys.
  • –          Tenir sentiment de soledat no desitjada i/o aïllament social.
  • –          Disposar d’accés a dispositius electrònics (preferentment ordinador amb internet)
  • –          Sense diagnòstic de demència.
  • –          Sense dificultats auditives i de la parla.
  • –          Amb capacitat de signar el consentiment informat

Si reuniu els criteris esmentats i penseu que es tracta d’un projecte interessant i voleu participar-hi cal que us poseu en contacte amb la Fundació Leitat: (lluque@fundacionleitat.org), al llarg d’aquesta setmana, fins al dia 5 de març.