Els museus de la ciutat, més a prop de la gent gran

Comença el projecte “El museu més gran”, adreçat a les persones grans dels casals i espais municipals amb l’objectiu, d’una banda, d’incentivar l’interès i la creació artística i, de l’altra, d’estimular la conversa i la socialització entre les persones grans des d’una proposta cultural. Fins al desembre es faran seixanta tallers gratuïts en una quinzena de museus de la ciutat.

15/06/2022 16:27 h

Ajuntament de Barcelona

En aquests tallers, quatre sessions de dues hores de durada, s’utilitzaran imatges i fotografies dels diferents museus. Culminaran amb una creació col·lectiva de les persones grans que s’exposarà en un dels museus participants.

Cada grup farà un exercici d’observació d’aquestes imatges i es farà una tria conjunta de dotze imatges, amb un procés dinamitzat per especialistes perquè la tria final sigui significativa per al grup sencer. Un cop feta la selecció, les persones participants s’enduran una còpia a casa, on hauran de fer una fotografia amb el mòbil, tauleta o càmera digital cercant el diàleg amb la imatge triada de la col·lecció, per generar una nova fotografia als seus espais quotidians, a casa seva, de manera que trobin paral·lelismes i diàlegs entre les imatges aportades pels museus i les noves fotografies generades.

Es vol fomentar el coneixement i facilitar el gaudi de les persones grans als museus, ja que s’ha demostrat que la participació en aquests espais genera benestar físic i emocional i fomenta una socialització saludable.

Els museus participants són el Recinte Modernista de Sant Pau, el Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Museu d’Història de Catalunya, el Museu Marítim de Barcelona, el Museu Frederic Marès, el Museu d’Arqueologia de Catalunya, la Fundació Joan Miró, la Fundació Tàpies, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, el Museu Olímpic de Barcelona, el Museu del Disseny, la Fundació Suñol, el Museu Etnològic i de Cultures del Món, el Monestir de Pedralbes i l’Arts Santa Mònica.

 

Etiquetes associades a la notícia