Els serveis socials municipals, reconeguts com els millors de l’Estat

L’Associació Estatal de Directores i Gerents de Serveis Socials (AEDiGSS) puntua la ciutat amb la nota més alta segons l’índex DEC-Local, un conjunt de paràmetres pensats per mesurar el desenvolupament global dels serveis socials en un municipi concret. Amb un 7,66 sobre 10, supera els altres 36 municipis avaluats, entre els quals hi ha 14 capitals de província que engloben el 25% de la població de l’Estat.

13/12/2021 06:35 h

Ajuntament de Barcelona

L’índex DEC-Local s’estructura en tres dimensions que analitzen els drets i la decisió política, la rellevància econòmica i la cobertura efectiva de les prestacions i serveis. Per això estudia fins a 51 indicadors diferents sobre aspectes que són competència exclusiva dels ajuntaments. També analitza programes, serveis, prestacions o l’atenció professional, entre d’altres aspectes.

Entre totes aquestes dades analitzades, la ciutat obté la màxima puntuació en:

  • El 70% dels indicadors, és a dir, 36 dels 51.
  • Dues de les tres dimensions en què s’estructura. Concretament, pel que fa a l’esforç econòmic ha obtingut un 10 de nota, i pel que fa la cobertura, un 6,64.
  • L’atenció a persones sense llar, i és l’únic municipi que arriba a la màxima puntuació en aquest programa.
  • La cobertura de les prestacions econòmiques.
  • També es destaca el fet que s’hagi duplicat la inversió econòmica mitjana en serveis socials del conjunt de municipis analitzats.

Premis per atorgar ajudes d’emergència i per la despesa social

La ciutat, a més, rebrà un premi per ser una de les úniques dotze ciutats de l’Estat amb capacitat d’atorgar ajudes d’emergència social en menys de 48 hores. El reconeixement el lliurarà l’AEDiGSS en el seu 28è congrés anual, que té lloc a Fuenlabrada (Comunitat de Madrid) el 10 i l’11 de desembre.

De fet, la setmana passada el president de l’AEDiGSS, José Manuel Ramírez, va lliurar a l’alcaldessa, Ada Colau, el guardó que reconeix Barcelona com la capital de l’Estat amb un volum més alt d’inversió per habitant pel que fa a serveis socials.

Més informació