La gent gran protagonitza la nova temporada de l’Apropa Cultura

Amb l’etiqueta #MaiSoles, l’Apropa Cultura, la xarxa de cultura inclusiva, celebra quinze temporades amb una edició pensada per a les persones grans que viuen en residències; usuàries de centres de dia, de programes d’Alzheimer o altres demències, i que han vist limitat l’accés a la programació cultural com a conseqüència de la pandèmia.

25/10/2021 13:19 h

Ajuntament de Barcelona

Els més de 130 equipaments culturals adherits a l’Apropa Cultura obren les portes a les persones usuàries de més de 2.600 entitats socials. El Festival Cruïlla, el Museu d’Història de Catalunya, la Fundació Suñol i el Parc d’Atraccions del Tibidabo, entre d’altres, s’hi han incorporat en l’última temporada.

Enguany “El museu s’apropa” s’uneix al projecte a través d’un programa d’activitats organitzades en residències de gent gran, una iniciativa de l’Institut Municipal de Serveis Socials nascuda arran de la pandèmia i destinada a les persones amb demència lleu que viuen a les residències com una eina per estimular i millorar la salut mental i combatre l’aïllament i la tristesa.

Formen part d'”El museu s’apropa” deu equipaments de la ciutat: el Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Museu Picasso, el Museu de Ciències de Barcelona, el CCCB, el Museu Frederic Marès, el Museu d’Història de Barcelona, el Museu Etnològic i de les Cultures del Món, el Museu del Disseny, la Fundació Antoni Tàpies i la Fundació Suñol.

Un projecte social en creixement constant

L’Apropa Cultura continua avançant en la seva tasca de construir ponts entre el món social i cultural per fer possible una cultura més inclusiva, accessible i diversa. Des del 2006 ha propiciat més de 363.000 sortides culturals de col·lectius en situació de vulnerabilitat i de l’àmbit de la discapacitat. La xarxa de cultura inclusiva, a més, ja és present a 44 municipis catalans i a les Illes Balears.

Trobareu més informació sobre el projecte Apropa Cultura en aquest enllaç: apropacultura.cat.

Etiquetes associades a la notícia