La Llavor, el primer centre exclusiu per a dones sense llar

El Centre Residencial d’Inclusió La Llavor és el primer centre d’aquestes característiques a la ciutat. Té quaranta habitacions i està gestionat per Sant Joan de Déu Serveis Socials amb la col·laboració de la Fundació Ared. El nou equipament, que s’incorpora a la xarxa municipal, dona continuïtat a un dels allotjaments extraordinaris que es van posar en marxa arran de la crisi sanitària generada per la covid-19.

15/10/2020 16:08 h

Ajuntament de Barcelona

Les dones representen el 13% de les persones sense llar que es troben en situació de carrer a la ciutat però, per contra, tenen una taxa de pobresa i risc d’exclusió social superior a la dels homes. Això es deu al fet que les dones pateixen més situacions d’infrahabitatge, abús i violència abans de quedar-se sense llar, i quan arriben al centre les seves condicions físiques i emocionals són més greus que les dels homes.

El nou Centre Residencial d’Inclusió La Llavor està pensat per a dones soles majors d’edat en situació d’exclusió social i residencial, sense ingressos o amb ingressos insuficients per poder accedir a un allotjament de manera autònoma.

La Llavor disposa de quaranta habitacions individuals amb espais comuns, com una bugaderia i un menjador. L’objectiu del centre és oferir un espai residencial fins que les dones ateses trobin una alternativa més estable i adequada a la seva situació.

El centre, situat al carrer de Saldes, 6-8, al districte d’Horta-Guinardó, s’integra a la xarxa pública de l’Ajuntament, que preveu destinar 1,16 milions d’euros a garantir-ne el funcionament i afavorir els processos de recuperació personal i d’inclusió social i laboral de les dones des d’una perspectiva de gènere.

Aquest és el primer equipament d’aquestes característiques a la ciutat i s’inspira en la Mesura de govern per la prevenció del sensellarisme femení i la introducció de la perspectiva de gènere en l’atenció de les persones sense llar a Barcelona.

Etiquetes associades a la notícia