Nou centre de referència per a la cura de les persones

Per reconèixer la cura com a part central de la vida de la ciutat, promoure la corresponsabilitat de tots els actors socials a l'hora de garantir el dret a una cura digna i de qualitat i reduir les desigualtats socials i de gènere, l'Ajuntament presenta un nou punt per informar i orientar totes les persones i famílies cuidadores, professionals, entitats i organitzacions que intervenen en els processos de cura.

05/03/2018 19:11 h

Ajuntament de Barcelona

El consistori ha presentat aquesta iniciativa coincidint amb la setmana en què se celebra el Dia Internacional de les Dones. De fet, el 90% de les feines de cura a persones de més de 65 anys la fan familiars, la gran majoria dels quals són dones. Les dades mostren també que, del total de persones contractades a temps parcial, el 18,6% són dones que tenen cura d’infants o de persones adultes malaltes o en situació de discapacitat o dependència.

El centre neix amb la voluntat de donar resposta a persones i famílies cuidadores, persones cuidadores professionals que treballen a la llar, persones receptores de la cura i a la ciutadania en general, d’acord amb la idea que vuit de cada deu persones seran cuidadores en algun moment de la seva vida.

El nou centre oferirà els serveis següents:

  • Informació i orientació: Servei d’atenció presencial, telefònic i en línia sobre els recursos existents a la ciutat per proporcionar de forma integral una primera orientació a les persones usuàries. La informació inclourà serveis i recursos per a la cura com, per exemple, aspectes pràctics sobre l’accés als serveis; recursos per a persones que volen trobar feina com a cuidadores professionals i formació bàsica i especialitzada en la cura; aspectes jurídics com drets i graus de protecció de la persona que rep la cura i de la cuidadora, i suport emocional i psicològic com grups d’ajuda mútua.
  • Coneixement i trobada: El nou centre serà un espai de coneixement i reunirà tots els estudis, les eines o els recursos en línia relacionats amb aquest àmbit. El servei aspira a afavorir l’intercanvi i la relació entre persones, professionals i organitzacions usuàries i a generar una xarxa que creï vincles.
  • Coordinació i treball en xarxa: El centre disposarà d’un equip de professionals que mantindran una interacció constant amb els agents i les entitats del territori a fi de generar una xarxa de referents i d’avaluar d’una manera conjunta els aspectes que es podrien introduir per millorar la cura.

El nou centre s’ubicarà al carrer de Viladomat, 127, a l’edifici on actualment es troba el Pamem, i la previsió és que entri en funcionament a l’estiu, un cop s’acabin les obres d’adequació de l’espai.

Aquesta és una de les 68 accions per una democratització de la cura, amb l’objectiu de garantir el dret a ser cuidat amb qualitat i a cuidar en condicions socials i laborals adequades.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades