Unes ulleres intel·ligents per millorar la mobilitat de les persones amb ceguesa

L'empresa índia GingerMind Technologies ha estat elegida guanyadora pel seu prototip d'ulleres amb càmera que analitzen la imatge, faciliten la navegació i els encreuaments segurs i guien les persones amb discapacitat visual amb l'ajuda del so i el suport d'una aplicació mòbil plenament accessible que fa servir balises (beacons).

27/01/2018 11:27 h

Ajuntament de Barcelona

El premi del repte conjunt organitzat per les ciutats de Barcelona i Nova York, dotat amb 40.000 euros, permetrà realitzar un prova pilot a la Vila de Gràcia per avaluar l’eficàcia d’aquest nou prototip, que es planteja com un suport addicional a les millores que es facin al paviment.

Aquests dispositius funcionen amb la tecnologia Bluetooth, que permet calcular amb més precisió la distància entre les persones i el dispositiu mòbil. La proposta ha estat premiada perquè presenta un producte econòmic, atractiu i accessible que desplega solucions basades en el paviment, tal com reclamaven els col·lectius de persones amb discapacitat visual.

L’objectiu d’aquest repte, creat per The New York City Department of Transportation i l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa, l’àrea de Mobilitat, l’Institut Municipal d’Informàtica (IMI) i l’Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat (IMPD), ha estat buscar una solució tecnològica per ajudar les persones amb discapacitat visual a orientar-se i moure’s amb confiança en els seus desplaçaments, en especial als carrers de plataforma única.

Etiquetes associades a la notícia