Adjudicats els darrers pisos de la remodelació del Bon Pastor

Completada l’adjudicació dels darrers habitatges de la transformació de les cases barates del Bon Pastor. A principis d’any es van reallotjar en diferents immobles de nova edificació les darreres famílies que encara vivien en aquests habitatges, construïts fa 100 anys. Ara s’han adjudicat els 163 habitatges sobrants del procés de remodelació del barri.

01/07/2023 10:46 h

Ajuntament de Barcelona

Una vintena de pisos s’han adjudicat a famílies que han acreditat haver viscut tota la vida en l’àmbit de les cases barates o als habitatges per a reallotjats i que estaven inscrites en el Registre de sol·licitants d’habitatge amb protecció oficial.

La resta de pisos s’han sortejat entre 593 famílies del barri, també inscrites en el Registre de sol·licitants d’habitatge amb protecció oficial des de fa almenys sis mesos. Els criteris d’adjudicació dels pisos han estat acordats amb les entitats veïnals del barri.

Finalment s’han adjudicat 3 habitatges adaptats per a persones amb algun tipus de discapacitat, 14 per a famílies monoparentals, 42 per a joves de menys de 35 anys i 8 per a persones amb discapacitat sense necessitat d’habitatge adaptat. Els 76 habitatges restants s’han adjudicat a la resta de veïns i veïnes.

Projecte de remodelació 

Amb el reallotjament de les darreres famílies, a principis d’any, va culminar un procés iniciat fa més de vint anys per proporcionar habitatges dignes a les famílies que vivien a les cases barates. Només queda completar una de les cinc fases. Es preveu construir quatre edificis que serviran per ampliar el parc d’habitatge públic municipal.

Es mantindran dos grups de setze casetes antigues per conservar la fisonomia del carrer. Un grup ja ha estat inaugurat com a espai museístic del MUHBA, i del del davant se n’ha de definir l’ús.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades