Allotjaments turístics per ampliar el parc de lloguer assequible de la ciutat

L’Ajuntament de Barcelona ha signat els primers contractes amb propietaris del sector turístic per destinar 22 apartaments a habitatge social per a famílies vulnerables que actualment viuen en pensions. Aquest programa està dissenyat per donar un ús temporal i social a pisos que tenen llicència turística però que es troben buits per la crisi generada per la covid-19.

28/10/2020 18:10 h

Ajuntament de Barcelona

Els propietaris dels habitatges turístics rebran de l’Ajuntament entre 700 i 1.200 euros mensuals, segons les característiques dels pisos i el temps que els tinguin a disposició dels serveis municipals. El lloguer és temporal i es preveu que tingui una durada d’entre 12 mesos i 3 anys.

S’han signat contractes amb cinc propietaris d’apartaments turístics, dos dels quals han cedit dos blocs d’habitatges sencers, que sumen setze pisos en total. Deu pisos es troben al barri del Camp de l’Arpa del Clot, a Sant Martí, i sis al barri del Poble-sec, al districte de Sants-Montjuïc. La resta dels apartaments turístics cedits es troben en sis edificis diferents, ubicats als barris del Clot, la Vila de Gràcia, la Salut, la Sagrada Família i Hostrafrancs.

Els habitatges incorporats al programa s’adjudicaran a famílies que actualment viuen en allotjaments temporals, com pensions, perquè puguin millorar de manera immediata les condicions en què viuen.

Actualment s’està treballant per signar més contractes amb altres operadors d’habitatges turístics que s’han mostrat interessats en la iniciativa.

Etiquetes associades a la notícia