Arriba la 23a edició del festival Barcelona Poesia

Aquesta tardor la ciutat celebrarà una nova edició del Barcelona Poesia, que enguany s’ha ajornat sis mesos a causa de la covid-19. El festival tindrà més 150 participants, entre grans noms del gènere poètic i autors emergents amb noves propostes, i més de 27 activitats en diversos formats. Aquesta edició coincideix amb la Biennal de pensament, fet que permetrà teixir complicitats entre tots dos esdeveniments, que compartiran els actes d’inauguració i de clausura.

30/09/2020 14:49 h

Ajuntament de Barcelona

Del 13 al 18 d’octubre tindrà lloc a la ciutat el festival Barcelona Poesia, que enguany retrà homenatge a grans figures del gènere com Josep Carner, Maria Antònia Salvà, Joan Perucho, Jacint Verdaguer, Federico García Lorca, Felícia Fuster, Vicent Andrés Estellés o Pep Sales.

Es durà a terme principalment en espais oberts i en què es pugui controlar l’aforament, com el jardí interior de la Casa de la Misericòrdia, el verger del Museu Frederic Marès i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

Aquest serà un festival de poesia internacional i multidisciplinari, amb més de 150 participants entre poetes, músics, creadors i lectors, i també un festival divers, amb més de 27 activitats entre recitals, concerts, espectacles de dansa, vídeo i il·lustració o taules rodones.

Enric Casasses, Tarta Relena, Jorge Riechmann, Col·lectiu Tinta Negra, Teresa Pascual, Laura Sam, Víctor Sunyol, Laia Carbonell, Mariola Membrives i Seward són alguns dels participants d’aquesta edició.

L’accés als espais serà amb reserva prèvia: a partir del 5 d’octubre es podran reservar les entrades per assistir a les activitats.

Connexions amb la Biennal de pensament

Amb el canvi de dates s’ha fet coincidir el festival Barcelona Poesia amb la Biennal de pensament “Ciutat oberta”, i compartiran l’acte d’inauguració i el de clausura amb dues activitats coorganitzades amb el CCCB que conviden a reflexionar sobre el futur a través de diferents llenguatges.

Premi Jocs Florals 2020

El dimecres 14 d’octubre, a les 18.00 hores, tindrà lloc al Saló de Cent l’acte de lliurament d’un dels premis més antics de la ciutat, el Premi de Poesia Jocs Florals de Barcelona. El guanyador de la present edició ha estat Txema Martínez amb el poemari Maria. 

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades