Comença la quarta fase de la remodelació del Bon Pastor

La quarta fase de la remodelació del Bon Pastor comprèn la construcció de cinc blocs, amb 244 habitatges, que s’entregaran durant el primer semestre del 2021. Amb aquesta fase acaba el procés de reallotjament de tots els veïns afectats per la remodelació del barri de les “cases barates”, tot i que queda pendent una darrera fase, durant la qual es construiran quatre edificis més d’habitatge públic.

19/08/2018 09:57 h

Ajuntament de Barcelona

Les famílies afectades per aquest procés de remodelació urbana podran optar per continuar sent propietàries d’un habitatge de protecció oficial o llogateres. Els habitatges que no s’usin per al reallotjament passaran a formar part del parc públic de lloguer, al qual podran accedir de manera prioritària els veïns i les veïnes empadronats en l’entorn més proper.

Els cinc edificis nous, dissenyats per cinc col·lectius d’arquitectes, es distribueixen de la manera següent:

    • Un bloc de 54 pisos entre els carrers d’Isona i de la Tallada, a tocar de Sant Adrià de Besòs.
    • Un edifici de 42 habitatges entre els carrers de Salomó i d’Isona, també tocant Sant Adrià de Besòs.
    • Un edifici de 38 habitatges i 38 places d’aparcament, situat a la confluència dels carrers de Biosca i Claramunt.
    • Un edifici de 60 habitatges i 87 places d’aparcament, situat entre els carrers de Biosca i Salomó.
    • Un edifici de 50 habitatges i 84 places d’aparcament, entre els carrers de Salomó i Novelles.

Una remodelació amb molta participació

Aquesta és la quarta fase del procés de remodelació del barri de les “cases barates” del Bon Pastor que està duent a terme l’Institut Municipal de l’Habitatge des de fa més d’una dècada. L’any 2006 en va concloure la primera fase, en què es van entregar 152 pisos nous. El 2010 se’n van lliurar 190 més, i al març del 2017, 167.

Amb els 244 de la fase que ara s’inicia, en total s’hauran construït 754 pisos de diferents tipus, però tots amb unes dimensions que van dels 60 als 90 metres quadrats, i en edificis dotats també de places d’aparcament soterrani.

El veïnat de les antigues “cases barates” ha participat activament en la definició del pla de remodelació del barri, mitjançant la comissió de seguiment d’afectats i afectades, que des del 1998 ha actuat com a interlocutora amb les administracions. També va obrir una oficina d’informació i va posar en marxa un pla d’acompanyament.

La construcció dels habitatges d’aquesta quarta fase anirà acompanyada de la urbanització de tot l’espai públic, en la definició del qual les entitats del barri també podran participar.

Etiquetes associades a la notícia