En construcció un nou edifici a la Trinitat Vella destinat a persones grans i lloguer social

Comencen les obres d’un nou edifici públic de 139 habitatges al barri de la Trinitat Vella, a Sant Andreu. D’aquests pisos, 85 seran de lloguer per a gent gran, i els 54 restants seran de lloguer social. En total, al voltant de 260 persones podran viure en un habitatge assequible. La inversió municipal serà de 14 milions d’euros i es preveu que les obres de l’edifici s’acabin el tercer trimestre del 2023.

07/07/2021 16:11 h

Ajuntament de Barcelona

Aquesta promoció forma part del Complex Porta Trinitat, un pol d’equipaments socials i habitatge públic a Trinitat Vella, un dels barris de Barcelona amb la renda familiar més baixa de la ciutat, i dona resposta a reivindicacions històriques dels veïns i les veïnes, que demanaven més serveis d’atenció social i augmentar el parc d’habitatge assequible.

A Porta Trinitat hi haurà, a més d’habitatge assequible per a diversos col·lectius, un equipament públic que inclourà serveis d’atenció a la ciutadania, per a dones, joves i serveis socials. Les obres d’aquest projecte van començar l’estiu del 2020, i estarà en funcionament a principis del 2022.

El districte de Sant Andreu concentra bona part de l’habitatge públic en construcció de Barcelona a causa, sobretot, de la transformació de les cases barates del Bon Pastor i les antigues Casernes de Sant Andreu. En total són 670 habitatges, que signifiquen una llar assequible per a més de 1.500 persones.

Més habitatge dotacional per a persones grans

En el marc de l’aposta municipal per construir habitatges dotacionals per a persones grans, aquesta primavera s’han lliurat les claus dels 49 pisos del darrer edifici d’aquest tipus a la ciutat, al carrer d’Alí Bei, al districte de l’Eixample. En total, Barcelona disposa de 25 promocions i 1.433 habitatges per a gent gran.

A més de la promoció de Porta Trinitat, hi ha cinc projectes més en construcció i planificació, amb un volum total de 500 pisos. Són els següents:

  • Carrer de Puigcerdà, 100-104: 48 habitatges. En construcció.
  • Carrer de Viladomat, 142 (Germanetes): 47 habitatges. En construcció.
  • Passeig de Torras i Bages, 143 (Casernes): 152 habitatges. En construcció.
  • Avinguda de la Mare de Déu de Montserrat, 5-11 (antiga Quirón): 83 habitatges. En planificació.
  • Carrer de Veneçuela, 96-106: 60 habitatges. En planificació.

Etiquetes associades a la notícia