Comencen les obres d’un edifici de 31 habitatges de lloguer públic a Torre Baró

Situat a l’avinguda d’Escolapi Càncer, 27-33, hi podran viure prop d’un centenar de persones

22/04/2021 18:10 h

Districte Nou Barris

En marxa les obres d’un edifici de 31 habitatges amb protecció oficial per a lloguer social a Nou Barris. Situat a l’avinguda d’Escolapi Càncer, 27-33, a Torre Baró, oferirà una nova llar a unes noranta persones.

A l’acte de col·locació de la primera pedra hi han assistit Xavier Marcé, regidor del Districte de Nou Barris, Lucía Martín, regidora d’Habitatge i Rehabilitació, Mari Carmen Rodríguez González, representant de l’AVV Torre Baró, Ramon Ferrer Hernández, representant de l’AVV Torre Baró, Josep Montiel Mora, representant de l’AVV Els Eucaliptus, i Gregoria García, del Casal de Gent Gran Torre Baró.

La previsió és que les obres s’acabin el primer trimestre del 2023, i suposen una inversió municipal de 4.047.778 euros (sense IVA), en l’estratègia del Govern municipal dels darrers anys d’ampliar i intensificar la construcció d’habitatge públic protegit a la ciutat.

L’orografia de grans pendents que caracteritza Torre Baró és un dels elements que marca el caràcter de l’edifici. Dissenyat per la UTE formada per “Alday Jover Arquitectes, SLP”, i “Burgos&Garrido Arquitectos Asociados”, el bloc té una geometria nítida, que evoca un cub que s’encasta en un pendent important, orientat al nord. Aquesta figura geomètrica s’ha buidat amb un pati interior que s’obre al sud, contra el pendent de la muntanya, buscant directament el sol i donant accés a tots els habitatges. L’accés a l’edifici es fa per un gran porxo exterior obert a l’avinguda d’Escolapi Càncer, que és l’artèria viària principal del nou conjunt urbanístic de Torre Baró. La segona planta connecta amb el carrer de Castelldefels, on hi ha un segon accés a l’edifici.

Aquest projecte permetrà obtenir 31 habitatges i un local comercial distribuïts en planta baixa i cinc plantes. A la planta baixa s’hi ubicaran el local comercial i un gran porxo, i en un àmbit semisoterrat les cambres de serveis, la part del darrere del local comercial, un local per guardar-hi les bicicletes i un espai per als residus generats.

Els habitatges tindran una superfície útil d’entre 65 i 80 metres quadrats: catorze seran de tres dormitoris, setze de dos i un d’un dormitori. A més, dos d’aquests habitatges estaran adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.

Els habitatges estaran distribuïts entre la primera i la cinquena planta: cinc a la primera, sis a la segona i tercera, i set a la quarta i cinquena. L’edifici, a més, disposarà d’un pati interior i disset trasters per als habitatges amb un i dos dormitoris. A la coberta s’hi trobarà la infraestructura per a les telecomunicacions, l’antena, el parallamps, la instal·lació fotovoltaica, la cambra de neteja i les sortides de fums i ventilació.

Més promocions d’habitatge públic

A més d’aquesta promoció, actualment n’hi ha en marxa dues més d’habitatge públic protegit a Nou Barris. Es tracta d’una promoció de 47 habitatges dotacionals, també a Torre Baró, prevista per a la segona meitat del 2022, i del cohabitatge a càrrec de la cooperativa Sostre Cívic del pla dels Cirerers, amb 29 habitatges més que s’acabaran de construir a finals d’aquest any.

A més, està previst que durant aquest 2021 comencin les obres de tres promocions més a la Trinitat Nova, amb un total de 246 habitatges de lloguer i de dret de superfície. En total, el parc d’habitatge protegit a Nou Barris augmentarà en 353 habitatges més, on hi podran viure unes 880 persones.

Més enllà de les noves promocions, l’Ajuntament de Barcelona amplia també el parc públic d’habitatge a través de la compra i la mobilització d’habitatges privats per al lloguer assequible. En aquest sentit, des del 2015 l’Ajuntament ha adquirit 184 habitatges a Nou Barris i ha captat 323 habitatges privats a través de diferents programes destinats a lloguer social i assequible. En conjunt, els habitatges comprats i els privats mobilitzats representen una llar per a més de 1.200 persones.

Etiquetes associades a la notícia