El Gòtic guanyarà habitatge públic amb el trasllat de diversos serveis municipals

La transferència dels serveis de les gerències de l’Àrea d’Economia, Recursos i Promoció Econòmica i de l’Àrea de Seguretat a la via Laietana, 8-10, permetrà també disposar de part de l’edifici de la plaça de Carles Pi i Sunyer per cedir-lo al CatSalut, que hi ressituarà el nou CAP Gòtic. El centre sanitari es troba ara al passatge de la Pau, i amb aquest canvi guanyarà espai.

15/02/2022 19:51 h

Ajuntament de Barcelona

Concretament, canviaran d’ubicació els serveis que ara es troben distribuïts als números 7, 15 i 32 del carrer d’Avinyó i als carrers de la Ciutat, 3, i del Paradís, 14. Els cinc edificis tenen una superfície total de 5.600 metres quadrats, que serviran per construir una setantena d’habitatges públics, a més de 1.500 metres per habilitar locals comercials als baixos.

Un cop s’acabi d’enllestir el plec de condicions per a la licitació dels treballs de redacció del projecte de les obres d’adequació de l’edifici de la via Laietana, l’edifici esdevindrà un pol d’oficines municipals amb uns 700 treballadors i treballadores i una superfície de 9.000 metres quadrats. Es preveu que les obres comencin l’any 2024.

L’actuació a l’edifici, que es va comprar a la Generalitat de Catalunya i fins ara ha estat buit, permetrà també guanyar espais per a la ciutadania, ja que s’hi ubicaran oficines d’atenció al públic.

Reeconomització i millora de l’oferta d’habitatge públic al centre

La instal·lació de les noves oficines municipals és una peça més de l’actual procés de transformació de la via Laietana. El març començarà la primera fase d’actuacions per fer la via més amable, donar més espai als vianants, les bicicletes i el transport públic i afavorir el comerç local.

El trasllat també dona resposta a l’estratègia de reeconomització del centre. L’edifici de Correus, situat a la part baixa de la via, esdevindrà un centre d’innovació digital per a empreses tecnològiques, amb espai per a usos veïnals, i mantindrà una oficina de Correus a l’interior.

La iniciativa, a més, permet incrementar substancialment l’oferta d’habitatge públic al districte de Ciutat Vella, i s’afegeix a la compra de 158 habitatges al districte per part de l’Institut Municipal d’Habitatge de Barcelona (IMHAB) i els acords amb agents privats, gràcies als quals s’ha aconseguit la cessió d’11 pisos a la Barceloneta per transformar-los en habitatges de protecció i 36 habitatges de l’edifici del Gimnàs Sant Pau, al barri del Raval.

Si voleu saber quins passos heu de seguir per inscriure-us al Registre de Sol·licitants del Parc Públic d’Habitatge o en voleu més informació, feu clic aquí.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia